J. Cole anklages for transfobisk raptekst på sit nye album

J. Cole anklages for transfobisk raptekst på sit nye album
J. Cole. (Foto: PR)

I går udgav J. Cole uden forvarsel albummet ‘Might Delete Later’, der har fået særlig meget opmærksomhed, fordi rapperen svarer tilbage på Kendrick Lamars virale diss rettet mod netop J. Cole og samarbejdspartneren Drake.

Med diss-tracket ‘7 Minute Drill’ tager J. Cole således del i den verserende storkonflikt på den amerikanske hiphopscene, hvor folk som Future, Travis Scott og Metro Boomin sammen med Kendrick er gået imod Drake.

Nu får en anden sang på J. Coles nye album også særskilt opmærksomhed på internettet, blandt andet på Reddit og X (tidligere Twitter), og det er af en helt anden grund. Blandt andre Consequence har således hevet fat i nogle linjer på nummeret ‘Pi’, som journalisten anklager for at være transfobiske.

Rapperens bars på ‘Pi’, der i øvrigt gæstes af Daylyt og Kendricks gamle Black Hippy-kollega Ab-Soul, lyder sådan her: »They plead the fifth, I’m seeing hints of a trans fella / In cancel culture’s vicinity, he’s no killer, trust me / Beneath his chosen identity, there is still a pussy, period«

På sangen disser J. Cole altså sine modstanderes karakter ved at sammenligne dem med en »trans fella« – med den logik, at en transkønnet mand ikke er en mand, fordi der stadig er en »pussy« bag personens »valgte identitet«.

»Udover at bruge transkønnethed som en fornærmelse og oven i købet snige en smule misogyni find, er implikationen af, at transmænd stadig er kvinder per definition transfobisk«, skriver Consequences Jonah Krueger.

»En generøs læsning er, at linjen om denne ‘trans fella’ er et overskrevet forsøg på at kalde subjektet for hans vrede for en kujon, der er gået galt, at han var mere optaget af at fremstå som klog og badass, end af at komme med store udtalelser om kønsidentitet. Selv med en sådan nåde givet, illustrerer det, hvordan Cole går til LGBTQ+-emner – og desværre er det ikke det første tilfælde«.

Consequence-journalisten refererer her til to ældre J. Cole-sange, der ligeledes bruger LGBTQ+-miljøet i punchlines, nemlig ‘Villuminati’ fra 2013 og ‘9 5 . s o u t h’ fra 2021.

J. Cole har i skrivende stund ikke udtalt sig om transfobianklagerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af