Shop med omtanke

Årets bedste sneakers – ifølge danske eksperter

Vi har spurgt nogle af landets største sneaker-fans, om hvilke modeller de har haft mest optur over i 2020.
views

Dior x Air Jordan 1

Mathias Ong, 25, youtuber/influencer, @mathias.ong:

»Den er et pragteksempel på, hvad der sker, når high fashion møder high tops. Simpelt udtryk, hvor designerne har manipuleret med to af Nikes varemærker: Swoosh- og Wings-logoerne. Det ser man ikke så ofte.

Prikken over i’et er den icy blue sål. Da skoen droppede tog den fokus fra alle andre releases. Derfor er det min top 1«.

G-Dragon x Nike Air Force 1 ‘PEACEMINUSONE’

Rebecca Hyldahl, 22, sneaker-samler og -entusiast, @rebeccahyldahl:

»Det er mit yndlings-release, fordi det er mere end bare en sko. Det er kunst.

Måden hvorpå malingen på overfladen falder af ved brug, og dermed afslører en helt anden sko og mønster under den øverste maling, det er genialt fundet på og super sjovt«.

Casablanca x New Balance 327 ‘Green’

Anders Schans, 25, activations manager hos Highsnobiety, @anders_schans:

»Det er ikke mange sko, jeg har samlet op i 2020, som jeg følte et absolut behov for at købe, men da den første Casablanca x New Balance 327 droppede i april, var det et sjældent legesygt udspil fra New Balance, som jeg var nødt til at købe. 

I en tid hvor man ikke kan sige New Balance uden at sige gråt ruskind, afviger 327’eren ultimativt fra de klassiske 99X-serie drops. 

327’eren er i mine øjne det perfekte kryds mellem retro og futurisme – eller ja, retro-futurisme. Den leder tankerne over på 60’er après-sport country club-æstetik, samtidig med at silhouetten også passer ind i en 80’er sci-fi-setting. Silhouetten er perfekt komplimenteret af de grønne/hvide paneler, som leder tankerne over på årets sydeuropæiske sommerferie, jeg aldrig kom på. 

Desværre er 327’eren som model allerede druknet lidt i et alt for overflødigt rollout af kedelige colorways, som er droppet gennem 2020. Det kan dog ikke tage noget fra det faktum, at det første Casablanca-drop var benhårdt og noget af den – alt for sjældne – nytænkning, som kom i løbet af året«. 

JJJJound x New Balance 992 ‘Grey’

Nicolai Becher, 25, grundlægger af sneaker/streetwear-app’en StreetWhere, @becher_:

»Vi skal en tur til Montreal i Canada, hvor vi finder en fyr ved navn Justin Saunders. I det brede sneaker-community er han bedre kendt som JJJJOUND. 

Siden lanceringen i 2006 som en kurateret virtuel strøm af designreferencer og moodboard har JJJJOUND gået fra digital inspiration til et virkeligt designstudio. Under ledelse af Saunders producerer studiet begrænsede oplag af produkter, der spænder over notesbøger, kaffebønner og meget andet, som intet har med sneakers at gøre.

Selvom JJJJOUNDS designstudie har lavet en masse ligegyldige og overpriced produkter, så er der særligt ét samarbejde, som virkelig ramte plet i år.

I starten af August udgav JJJJOUND i samarbejde med New Balance deres bud på den legendariske 992. En klassisk, flot og udførlig silhuet og en kvalitet i særklasse. 

Den kommer med en overdel af ruskind og mesh. Den gråbrune farve ligner, at skoen er lidt brugt, og det er ikke tilfældigt, da denne sneaker nemlig skal hylde hverdags-sneakers, som er godt brugte.

De cremefarvede snørebånd står i kontrast til de grå nuancer, mens foringen og Boston-brandets signatur ‘N’ er holdt i sort. JJJJound er tilføjet på et sort meshpanel på hælen, mens et lignende panel på pløsen indeholder ‘992’.

Der er kvalitet, håndværk, hverdagsbrug, en fantastisk farvepalette og en smule hype. Alt vendt sammen, til hvad jeg mener er årets sneaker«.

Aimé Leon Dore x New Balance 550

New Balance 550

Joachim Idestrup Friis, 41, sneaker-formidler + vinconnaisseur hos Vin Super Naturel, @joachim7inch

»Årets WAUW for mig må være New Balance 550 – både i Aimé Leon Dores ‘vintage’-look og den general release, som kom her i starten af december (vi venter stadig i DK).

New Balance 550 i to af de almindelige colorways.

Grunden til, jeg har valgt præcis denne model, er, fordi den ramte bredt. Det var både kvinder og mænd, gamle gummiskosamlere og yngre sneakerheads, der ville have fingre i den.

Det er nok, fordi den har noget autentisk over sig, som vi alle har hungret efter i lang tid. Og til alle dem, der løber efter en røde Aime Leon Dore-version til resell, køb den i general release til retail«.

Off-White x Air Jordan 4 ‘Sail’

Anton Skanning, 24, stifter af resell-firmaet Unlimited CPH, @unlimitedcphdk

»Hvis prisen ikke var med i regnestykket, så ville jeg nok sige Off-White x Air Jordan 4 ‘Sail’. Det er en fed sko grundet Virgils touch på en ellers meget plain, ensfarvet sko, og det helt rå, cremefarvede læder kan virkelig noget specielt.

Samlet set gør det den speciel og super fed, og man kan se og mærke, at materialerne er over standarden på en Jordan 4.

Hvis jeg skulle tage prisen med i vurderingen, så ville jeg nok sige, at årets bedste køb ville være Air Jordan 1 High ‘Dark Mocha’, der lige er udkommet.

Vi har haft nogle i hænderne, og det er bare en super sprød sko, som i herrestørrelser nok ender i en tredje- eller fjerdedel af prisen af Off-White x Air Jordan 4 ‘Sail’en«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af