Huawei vil med på virtual reality-bølgen: Introducerer Samsung Gear VR-lignende headset

Huawei vil med på virtual reality-bølgen: Introducerer Samsung Gear VR-lignende headset

Den kinesiske techgigant Huawei, der producerer en proper omgang smartphones til overkommelige priser, vil også med på den voksende virtual reality-bølge. Hvor HTC Vive og Oculus Rift ligger i direkte konkurrence, har PlayStations VR-headset og Samsungs Gear VR haft relativt konkurrencefrie vande at svømme i. Men sidstnævnte vil Huawei tydeligvis gerne ind og bokse med.

Under et event i Kina i dag har de løftet sløret for headsettet, de kalder i øjeblikket bare kalder Huawei VR, der både ligner Samsungs i funktion, design og brugerflade.

Headsettet er kompatibelt med Huaweis nye flagskibsmodeller P9 og P9 Plus, der blev introduceret i sidste uge. En forskel fra Samsungs Gear VR er dermed, at Huaweis headset passer til USB-C og ikke micro-USB. Det betyder ligeledes, at medierne vil blive afspillet i 1080p fremfor quad-HD på Samsung Gear VR.

Huawei tilbyder over 4.000 gratis videoer, der dog næppe er VR-videoer, over 40 gratis spil og et hav af billeder og andre 360 graders-produktioner.

Huaweis headset blev ikke pris- eller datosat, men kommer i løbet af 2016 og formodentlig i denne sæson. Hvis det skal konkurrere prismæssigt med Samsung, der fåes til lige under 1.000 kroner, så bliver det er ret billigt headset. Huaweis P9-modeller ligger en smule under prisen på Samsungs S7-modeller.

Læs også: Huaweis nye flagskibsmodeller sætter fokus på fotografi: Seriøs konkurrence til Apple og Samsung

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af