Glem mikrobryggerierne: Herlig nanobryggeri-sketch udstiller kærligt tidens ølsnobberi

Specialøl har efterhånden været mega moderne i lang tid. De er smarte, de kommer ofte i nogle flotte flasker, og så er de typisk brygget på alle mulige spændende ting, som man kan stå og gøre sig klog på med sine venner. Heldigvis smager de ofte også ret godt, eller i det mindste anderledes, eller i hvert fald ‘interessant’.

I praktisk talt alle nedlagte lagerhaller med respekt for sig selv kan man finde et mikrobryggeri i et af hjørnerne, hvis bare man kigger godt nok efter. Det er nærmest en naturlov. Da disse mikrobryggerier for alvor begyndte at blomstre op for en små 10 år siden, var der mange, der rynkede på næsen. »Hvad er der galt med at drikke almindelig pilsner?« spurgte man retorisk ud i luften på bodegaen. »Hvorfor helvede er der blomster i min øl«, rasede man på klubberne. Men de er altså kommet for at blive. De smarte øl med de smarte etiketter og de funky ingredienser – og den, skal vi sige, ‘friske’ pris.

Men nu blæser der måske nye vinde. Kan mikrobryggerierne være på vej ud? I hvert fald har verdens – så vidt vides – første nanobryggeri set dagens lys. Dog kun i sketchform. Folkene bag sketchen ovenfor rammer, med et kærligt glimt i øjet, ret præcist den ofte højtidelige tilgang til den gyldne bryg, som man typisk finder hos de ihærdige og entusiastiske mikrobryggeribagmænd rundt om i øl-miljøet.

Et godt lille grin, som man kan vise til sine kammerater, næste gang man nyder et koldt 70 kroners glas humle brygget på kastanier, dildsaft og radiator-ristet kinakål.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af