Eksklusivt: ’Norskov’ kan blive genoplivet – arbejdet med sæson 2 i gang

Eksklusivt: ’Norskov’ kan blive genoplivet – arbejdet med sæson 2 i gang

’Norskov’ var en af TV 2’s mest ambitiøse serier nogensinde, og det var nedslående for mange, at kanalen lukkede serien efter blot én sæson på grund af utilfredsstillende seertal.

Men hovedforfatteren bag, Dunja Gry Jensen, har aldrig opgivet håbet om at lave en fortsættelse, og nu står det klart, at der arbejdes seriøst på at få sæson 2 ud over rampen.

Produktionsselskabet SF Film, der lavede serien for TV 2, bekræfter over for Soundvenue, at man i disse uger prøver at finde finansiering til anden sæson.

»Lige nu er vi ved at afsøge muligheder for at tilvejebringe finansiering fra forskellige kilder«, siger producer Senia Dremstrup fra SF Film, der endnu ikke kan udtale sig mere konkret om, hvor langt man er med finansieringen, og hvad chancen er for, at det falder på plads.

»Men det er klart, at når man laver en serie som ’Norskov’, som vi alle sammen har elsket så meget at lave, og som faktisk har fået ret gode anmeldelser og er blevet taget godt imod af publikum, har man da lyst til at lave en anden sæson«, siger hun.

TV 2 vil aldrig sige aldrig
’Norskov’ handler om politibetjenten Tom Noack, der vender hjem til sin nordjyske fødeby, hvor han kastes ind i kampen mod narkohandel, som får konsekvenser for både ham og flere af hans gamle barndomsvenner.

Ifølge Soundvenues oplysninger er den umiddelbare plan, at TV 2 skal vise den nye sæson, såfremt finansieringen falder på plads. Kanalen vil dog ikke skyde samme beløb ind som med sæson 1, og pengene skal således findes fra andre kilder. Det er det arbejde, der lige nu er i gang. Man kan forestille sig, at sæson 2 bliver kortere end første sæsons 10 afsnit.

Hos TV 2 vil fiktionschef Katrine Vogelsang ikke udtale sig om, hvorvidt en potentiel sæson 2 af ’Norskov’ skal vises på kanalen.

»Man skal aldrig sige aldrig, og det gælder generelt, at hvis situationen ændrer sig på projekterne, så kigger vi på det igen«, siger hun.

»Vi har hele tiden haft det sådan med ’Norskov’, at det er en serie, vi er super glade for og meget stolte af, så hvis man kan finde en anden model, er det klart interessant for os. Men jeg kan ikke bekræfte på nuværende tidspunkt, at det er sådan, det bliver«.

Planen var tre sæsoner
Seriens bagkvinde, Dunja Gry Jensen, har hele tiden forestillet sig en serie på tre sæsoner. Også hun holder dog foreløbigt kortene tæt til kroppen om sæson 2.

»Jeg kan ikke sige noget om de aktuelle forhandlinger, men det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg godt vil lave mere ‘Norskov’. Jeg har sagt nej tak til nogle rigtigt gode opgaver i løbet af det sidste halve år, fordi jeg har satset på at komme i gang med fortsættelsen af serien. Så jeg håber da, den stædighed lønner sig på et tidspunkt. Jeg er sikker på, vi kan lave en knaldfed sæson«, siger hun.

Sæson 1 slutter da også på en cliffhanger, som giver løfter om en opfølger. Det er ikke mindst denne uafsluttede følelse, der har fået mange fans til at forlange en opfølger. Facebook-gruppen Bevar Norskov har over 7.000 medlemmer, der har holdt gryden i kog siden nyheden om lukningen ramte i november.

At der stadig er begrundet håb for ’Norskov’, understreges desuden af, at den skolebygning i Frederikshavn, der agerede politistation, er blevet stående, selvom resten af skolen er revet ned. SF Film har fået lovning på, at bygningen er til rådighed til starten af 2017, skriver Nordjyske.

Sæson 1 er for nylig blevet solgt til lande som England, Belgien og Frankrig, hvilket også er en vigtig saltvandsindsprøjtning til håbet om sæson 2.

Læs også: Kommentar – ‘Norskov’ er den vigtigste danske serie i mange år

Læs også: ‘Norskov’-forfatter gør status –»både branchen og pressen er for dårlige til at give TV 2 credit«

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold