Big K.R.I.T. – gammeldags habil rapfest

Meget hiphop går for tiden op i ren attitude, som i Odd Future-kollektivet hvor mange tracks mest virker som venstrehåndskreeret tilbehør til et højere prioriteret og nøje selviscenesat medieshow. Det er ikke nødvendigvis negativt, men det er dejligt, at de gamle hiphopskoler trods alt stadig er åbne. Big K.R.I.T. er en af mønstereleverne, og på Cosmopol brillerede han med teknisk kunnen, fremragende og meget varierede beats og effektivt showmanship.

På den måde fik Mississippi-rapperen vist, at attitude ikke behøver at gå ud over de musikalske ambitioner. Man kan mene, at dj’ens
entusiastiske råberi fik en anelse for meget plads, men derudover var det svært at finde skønhedspletter på det afvekslende sæt.

Læs live-anmeldelse: Wiz Khalifa på Roskilde Festival

Sine steder røg vi tilbage til 90’ernes mere organiske lyd, mens det meste af koncerten foregik i en overraskende pumpet, aggressiv og beskidt verden. Kombinationen var perfekt, fordi den veloplagte rapper mestrer begge udtryk.

Rappen sad perfekt, uanset om Big K.R.I.T. lænede sig tilbage over et soulfyldt og roligt hoppende beat eller spyttede løs over en afgrundsdyb, rullende basgang i et hæsblæsende tempo som på hittet ’I Got This’, hvor publikum gik i noget, der lignende kollektiv ekstase.

Læs også: Hele vores dækning af Roskilde Festival

Alligevel var Big K.R.I.T.s producerevner det mest imponerende. Også her er meget af det, han laver, relativt klassisk, men det er gjort til perfektion, og med små spidsfindige deltaljer lykkedes det at skabe et personligt udtryk i det klassiske afsæt. I begyndelsen druknede detaljerne i en lidt mudret lyd. Det blev der imidlertid rettet op på, og de sidste 35-40 minutter blev en stor hiphopoplevelse.

Koncert. Cosmopol, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af