Alle historiske begivenheder på Wikipedia samlet i fascinerende interaktiv tidslinje

Internettet har nærmest ingen grænser for hvad man kan finde oplysninger om, og vi kan alle blive overvældede af dets uendelige univers. Men når vi søger bestemte begivenheder, kan det næsten blive for meget af det gode og umuligt at sortere i.

Wikipedia er ingen undtagelse, der med sin database på mere end 38 millioner artikler, kan blive en for stor mundfuld, hvis man prøver at danne en eller anden form for overblik. Det er der en kunst- og designstuderende fra Jerusalem der, med sit afsluttende projekt, måske har løst.

På sitet Histography er alle historiske begivenheder, der nogensinde er skrevet i Wikipedia, blevet samlet i en fascinerende interaktiv tidslinje.

Sitet fremstår meget professionelt og stilrent i sit udtryk og er ligeledes meget brugervenligt. Man kan, selvom man ikke nødvendigvis er historisk interesseret, sidde længe og blive opslugt af jordens næsten uendelige levetid, helt tilbage til big bang og naturligvis frem til i dag.

Du kan selv indstille til bestemte tidsperioder samt sortere i forskellige kategorier såsom ‘krige’, ‘litteratur’, ‘musik’, ‘kvinderettigheder’ og lignende.

Hver prik på tidslinjen er en historisk begivenhed, som man kan klikke sig ind på og læse mere om.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Omfattende digitalt kunstprojekt udstiller sociale mediers meningsløshed

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af