‘The Hunger Games’-stjerne skal spille dansker i ny film fra ‘Bænken’-instruktør Per Fly

Per Fly skrev sig ind i dansk filmhistorie med sin såkaldte klassetrilogi, ‘Bænken’, ‘Arven’ og ‘Drabet’. Forrige år bevægede han sig til Sverige med ‘Monica Z’, og nu rejser han endnu længere væk fra andedammen med sin første engelsksprogede film, ‘Backstabbing for Beginners’.

Filmen starter optagelser i Toronto 11. januar, og siden flytter produktionen også til København og Jordan. Og det er et par prominente herrer, Per Fly har fået fingre i til de bærende roller. Josh Hutcherson har hovedrollen som whistlebloweren Michael Soussan, der får sit drømmejob i FN’s ‘Oil for Food’-program, men hurtigt står ansigt til ansigt med kyniske magtkampe, korruption og grådige virksomheder.

Michael, der er dansker, men har boet i Frankrig og USA i årevis, får hjælp af sin erfarne chef, som spilles af den Oscar-vindende veteran Ben Kingsley, og risikerer alt for at afsløre de grumme sandheder fra FN’s indercirkler.

‘Backstabbing for Beginners’, som bygger på en virkelig historie og Michael Soussans beskrivelser af begivenhederne i en bog af samme navn, er første resultat af et usædvanligt produktionsselskab under navnet Creative Alliance, som har til formål at skabe engelsksprogede projekter for danske instruktører, uden at de mister deres kreative selvbestemmelse.

Filmen har været undervejs i adskillige år, og det er således en glædelig nyhed, at projektet nu har fået ben at gå på.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af