Harvey Weinstein svarer igen på sexchikane-anklage fra Lupita Nyong’o: »Sådan husker jeg det ikke«

Harvey Weinstein svarer igen på sexchikane-anklage fra Lupita Nyong’o: »Sådan husker jeg det ikke«
Harvey Weinstein (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

I et stærkt essay i The New York Times skrev den Oscar-vindende skuespillerinde Lupita Nyong’o (’12 Years A Slave’, ‘Black Panther’) i denne uge om, hvordan hun også er blevet chikaneret af Harvey Weinstein. Som så mange andre, der er stået frem, går anklagen på, at han inviterede Nyong’o op på sit hotelværelse, hvorefter han bad hende om en massage.

For første gang i de seneste skandaleombruste uger svarer Weinstein nu igen på anklagen. I en officiel meddelelse fra en af Harvey Weinsteins repræsentanter, står der, at »Mr. Weinstein har en anden udlægning af episoden, men mener, at Lupita er en fantastisk skuespillerinde og en stor kraft i filmindustrien. Sidste år sendte hun en personlig invitation til at se hende i Broadway-showet ‘Eclipse’«.

Udtalelsen virker bizar i lyset af hvor mange kvinder, der er stået frem med nærmest identiske historier, som Weinstein ikke har udtalt sig om – eller undskyldt overfor. Samtidig virker det som en usmagelig rygdækning fra Weinsteins side at undskylde sig med, at Nyong’o har inviteret ham til et teaterstykke, når skuespillerindens essay netop går på, hvor komplekst magtforholdet mellem mænd og kvinder i Hollywood er. Hele Lupita Nyong’os essay kan læses her.

Læs også: Harvey Weinstein kalder voldtægtsanklager »en konspiration« i terapi ifølge rygter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af