The Juan MacLean

At John MacLean er en del af DFA-familien er ikke svært at høre. Musikken fra hans band The Juan MacLean gennemstrømmes nemlig af New York-pladeselskabets ånd, hvor en skæv indie-fornemmelse hele tiden ligger på lur mellem lyde og strukturer hentet fra house, disco og synthpop.

Sammen med sangerinden Nancy Whang er han gået i gang med opfølgeren til 2009-albummet ‘The Future Will Come’. I mellemtiden holdes gryden i kog med en slags opsamling, der blandt andet byder på fem numre fra ep’en ‘Find a Way’, som hidtil kun har været tilgængelig ved koncerter. Derudover rummer ‘Everybody Get Close’ også tre remix samt nummeret ‘Feel So Good’ produceret til hans ‘DJ Kicks’-compilation, som udkom sidste år.

Som album er det en rodebutik. De 11 numre har ikke den store indre sammenhæng, men der er bestemt glimrende ting at hente. Især Jee Days remix af ‘Human Disaster’, som transformerer den oprindelige pianoballade om til et simpelt og hypnotisk housetrack, og Cut Copys remix af ‘Happy House’ stiger effektivt til vejrs med filtrerede tangenter og himmelstræbende vokaler fra Nancy Whang, der synger med en sært afsondret coolness.

Ikke alle numrene er dog lige interessante, og flere af dem bliver strakt et minut eller to længere ud, end ideerne rækker til. ‘Everybody Get Close’ er et mellemspil for de mest utålmodige DFA-fans, som kan føje lidt ekstra numre til indiedance-spillelisten på deres iPods. Meget mere skal man ikke forvente.

The Juan MacLean. 'Everybody Get Close'. Album. DFA/Cooperative.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af