CPH:DOX’ åbningsfilm byder på en farlig ekspedition på indlandsisen

CPH:DOX’ åbningsfilm byder på en farlig ekspedition på indlandsisen
Lars Henrik Ostenfeld i 'Into the Ice' (Foto: Caspar Haarløv)

CPH:DOX vender tilbage i år med et fuldt fysisk program efter et par begrænsende omstændigheder de seneste to udgaver.

I en pressemeddelelse har de nu annonceret, at åbningsfilmen bliver Lars Henrik Ostenfelds ’Into the Ice’, som desuden er udtaget til hovedkonkurrencen DOX:AWARD.

Lars Henrik Ostenfeld satte sig for at undersøge den grønlandske indlandsis. Hvor hurtigt smelter den, og hvad betyder det for fremtiden, hvis vandstanden stiger globalt? Sammen med tre af verdens førende glaciologer rejste han til den forræderiske grønlandske natur for at lære mere om de klimaforandringer, der truer verden.

Filmen følger de tre glaciologer Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box, som sætter livet på spil ved at undersøge indlandsisen. Det er en nødvendighed for at forstå klimakrisens omfang, udtaler instruktøren i pressemeddelelsen:

»Det er gået op for mig, hvor få forskere der egentlig selv kommer ud på isen. Langt størstedelen af vores viden kommer fra satellitter, radarmålinger og computermodeller. Det er et problem, fortæller de medvirkende i filmen – Alun, Jason og Dorthe. Hvis vi virkelig vil forstå isen, er det nødvendigt at studere den gennem iagttagelser og undersøgelser foretaget ude på selve den barske, imponerende is«.

I dokumentaren var Ostenfeld selv med nede i et 180 meter dybt hul i isens mørke, med kun et reb om livet.

’Into the Ice’ får verdenspremiere 21. marts i Konservatoriets Koncertsal, hvor Lars Henrik Ostenfeld og flere af forskerne vil være til stede.

Festivalen løber fra 23. marts til 3. april, med filmvisninger og events i København og resten af landet. Der vil også være mulighed for at streame et udvalg af filmprogrammet mellem 1. og 10. april.

Programmet offentliggøres 1. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af