John Cleese genopliver ‘Halløj på badehotellet’ sammen med sin datter

John Cleese genopliver ‘Halløj på badehotellet’ sammen med sin datter
'Fawlty Towers' (Foto: PR) (Foto: PR)

‘Fawlty Towers’ – eller ‘Halløj på badehotellet’ på dansk – er en af Storbritanniens mest ikoniske serier nogensinde.

Nu vender den tilbage, og ligesom i de første to sæsoner fra 1975 og 1976 bliver det med komikerlegenden John Cleese i hovedrollen.

Cleese annoncerer selv comebacket i en udtalelse, skriver IndieWire.

’Monty Python’-stjernen indtager igen rollen som hotelindehaver Basil Fawlty, der bestyrede det kaotiske hotel Fawlty Towers.

De nye episoder kommer til at handle om Basils forhold til sin nyopdagede datter, som bliver spillet af John Cleeses virkelige datter, Camilla Cleese.

Sammen vil de to bestyre et nyt lille hotel.

Udover Cleese er der ikke grund til at tro på et gensyn med det gamle ’Fawlty Towers’-cast. De tre resterende hovedroller var henholdsvis besat af Cleeses daværende kone Connie Booth, Prunella Scales og Andrew Sachs.

Booth stoppede med at spille skuespil i 90’erne, Scales gik på pension i 2020 efter en Alzheimersdiagnose, og Sachs gik desværre bort i 2016.

Serien blev i år 2000 rangeret som nummer ét på British Film Institutes liste over de 100 bedste britiske fjernsynsprogrammer.

Cleese er derudover kendt for sine sketch-komedier i ’Monty Python’s Flying Circus’ med gruppen ’Monty Python’, som han også lavede flere succesfulde spillefilm med, blandt andet ’Life of Brian’, ’The Holy Grail’ og ’The Meaning of Life’.

Det bliver spændende at se, om det nye ’Fawlty Towers’ kan nå samme højder som det gamle små 50 år senere..

Ifølge Cleese er det i hvert fald startet godt. Om det indledende møde med Camilla Cleese og producer Matthew George siger han i pressemeddelelsen:

»Matt, min datter Camilla og jeg havde et af de bedste kreative møder, jeg kan huske. Da vi kom til desserten, havde vi et koncept, der var så godt, at det blev godkendt af Rob og Michele Reiner et par dage senere«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af