Kamala Harris’ steddatter er model, støtter palæstinenserne og pisser højrefløjen af. Nu bliver hun kaldt præsidentkandidatens hemmelige våben

Siden Ella Emhoff blev spottet af et modelbureau, har hun udviklet sig til meget mere end en præsidentkandidats steddatter. Med kunst og politisk engagement er hun blevet både et forbillede og en tæskebold.
Kamala Harris’ steddatter er model, støtter palæstinenserne og pisser højrefløjen af. Nu bliver hun kaldt præsidentkandidatens hemmelige våben
Ella Emhoff. (Foto: Edward Berthelot/Getty Images)

PORTRÆT. Bag enhver kvindelig præsidentkandidat står en stærk steddatter og strikker selfies. Er det ikke sådan, den går?

Måske ikke helt. Men det er et scenarie, som lige nu er ved at blive til virkelighed i den amerikanske valgkamp.

For mens den demokratiske vicepræsident Kamala Harris forsøger at vinde stemmer inden valget i november, er hendes 26-årige steddatter Ella Emhoff i færd med at blive en offentlig figur i egen ret, som model, kunstner og politisk stemme.

Senest stjal hun opmærksomheden under New York Fashion Week i sidste uge, hvor hun blev sendt på catwalken af modehuset Coach, mens hendes sikkerhedsfolk fra den amerikanske efterretningstjeneste så med fra sidelinjen.

Ella Emhoff på catwalken for Coach under New York Fashion Week i september. (Foto: Paul Morigi/Getty Images)

Men Ella Emhoff er meget mere end model og steddatter til Kamala Harris.

Flere og flere amerikanske medier har fået øjnene op for den unge kvinde med de mange tatoveringer og den excentriske stil, der er uddannet fra den prestigefulde Parsons School of Design i New York. Foruden at have gjort sig selv til et kækt internetfænomen, er hun endda blevet parodieret af det ikoniske underholdningsprogram ‘Saturday Night Live’.

Ella Emhoff er ved at blive en it-girl, der ikke kun udfordrer gængse skønhedsidealer, men også engagerer sig i betændte politiske emner og blander sig, når stedmoderens modstandere går for tæt på deres familieliv.

Det skamløse stilikon

Det meste af sit liv har Ella Emhoff levet uden for rampelyset.

Men efter hendes fars hustru blev vicepræsident, blev hun og broren Cole også hevet med ind på den politiske scene sammen med deres far, Douglas Emhoff.

Det var også her, modeverdenen fik øjnene op for hende.

Under præsident Joe Bidens indsættelsesceremoni i 2020 sad hun nemlig et sted bag den ældre mand med det mælkehvide hår i en iøjnefaldende pailletjakke og de runde briller, som i dag er blevet hendes kendetegn.

Ella Emhoff blev en del af den nationale bevidsthed, da Joe Biden blev indsat som præsident i 2020. (Foto: Drew Angerer/Getty Images)

Den nu afdøde stifter af IMG Models, Ivan Bart, så hende den dag i fjernsynet og forelskede sig i hendes bramfrihed. Kort efter landede hun en kontrakt med det indflydelsesrige modelbureau, der huser nogle af branchens største navne som Gisele Bündchen og søstrene Gigi og Bella Hadid.

»Ella kommunikerer det her øjeblik i tiden. Hun udstråler en frækhed og en glæde«, sagde Ivan Bart til The New York Times i 2021.

Siden har Ella Emhoff netop med en autentisk tilgang til skønhed og krop profileret sig i modebilledet. Ad flere omgange har diverse tabloid- og modemagasiner skrevet hele artikler om hendes monobryn, tatoverede lår og ubarberede armhuler.

I skæve outfits poster hun flittigt selfies på Instagram, hvor high fashion, hjemmestrik og billeder med hunden fylder lige meget. Hendes ansigt er sminkeløst og uredigeret. Nogle gange smiler hun. Nogle gange gør hun ikke. Baggrunden kan være alt fra en rodet trappe med vasketøj, en undergrundsfest eller et titusindepersoners demokratisk rally et sted i Chicago.

I flere artikler bliver Ella Emhoffs skønhedsrutine omtalt som en slags no fuss-filosofi, fordi hun prædiker minimal vedligeholdelse og omfavnelse af det naturlige.

»Da jeg var yngre, plukkede jeg altid midterstykket mellem mine øjenbryn, men for nyligt stoppede jeg, og det er fantastisk«, har hun sagt til People Magazine.

I dag har hun taget rampelyset til sig og bruger sin popularitet som et slags instrument til at advokere for en mere selvkærlig modekultur.

»Der er mange mennesker derude, som har brug for hjælp. Hvis jeg kan gøre noget for at hjælpe, så vil jeg det«, siger hun.

Ud over at posere for blandt andet Vogue og Elle, ejer og driver Ella Emhoff selv også designvirksomheden Soft Hands, hvor hun blandt andet laver kunstværker af strik.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De fleste er genkendelige motiver som blomster, tegneseriefigurer og portrætter af venner eller hende selv. Med jævne mellemrum arrangerer hun også strikkeworkshops forskellige steder i New York, hvor alle kan komme og strikke med.

Konservativt skrækscenarie

Emhoff har udstillet sin strikkekunst flere steder, men hendes gennembrud bliver også på både TikTok og i etablerede medier tolket som del af nepo baby-bølgen. Altså børn af kendisser, som har nemmere ved at opnå succes.

Andre er erklærede fans, fordi hun også bruger sin popularitet og platform til at træde ind på den politiske arena. Det har gjort hende respekteret blandt særligt de amerikanske unge.

I marts opfordrede Ella Emhoff på Instagram sine følgere til at sende bidrag til UNRWA, der er FN’s støtteorganisation i Palæstina. Linket blev dog senere taget ned på grund af israelske beskyldninger om, at organisationen havde forbindelser til Hamas. Ni medarbejdere blev fyret i august på baggrund af en undersøgelse.

Det var ikke første gang, hun engagerede sig politisk i Gaza-konflikten. I november sidste år linkede hun til en non-profit velgørenhedsorganisation fra Palestinian Children’s Relief Fund.

»Anti-zionistisk, jødisk steddatter til præsidenten. Lige indsamlet otte millioner dollars til Palæstina. Det kalder jeg et plottwist. Hende holder jeg med«, lød reaktionen blandt andet.

Ella Emhoff har dog også skabt furore på den konservative højrefløj. Det handler ikke om hendes politiske holdninger, men om hendes udseende.

Efter hun deltog i et demokratisk partikonvent i august iført en kasket med stedmorens navn, jeans og en beige top, kaldte den amerikanske højrefløjskommentator Richard Hanania hende for et »skrækscenarie for de fleste forældre med en datter« med »potentialet til at radikalisere amerikanske forældre« i et opslag på X.

Hans budskab blev gentaget flere gange på det sociale medie.

»Kamala Harris’ steddatter ligner en, der er klar til at snigmyrde en præsident i aften«, lød det fra en anden bruger.

På den anden side tog den demokratiske fløj hende dog i forsvar.

»Konservative freaker ud over Kamala Harris’ steddatter efter at hun… ikke gjorde andet end bare at eksistere«, skriver en bruger på X.

Også Ella Emhoff selv har på typisk kæk manér slået igen efter angreb. Også mod dem, der er rettet mod hendes stedmoder.

One woman show

Politiske modstandere har flere gange brugt imod Kamala Harris, at hun ikke har nogle biologiske børn.

»En barnløs kattedame«, har den republikanske vicepræsidentkandidat J.D. Vance blandt andet refereret til hende som.

Men hun er ikke barnløs, slår Ella Emhoff fast. Hun har kendt Kamala Harris, siden hun var teenager, og kalder hende momala.

»Hvordan kan du være ‘barnløs’ når du har cutie pie-børn som Cole (hendes bror, red.) og mig. Jeg elsker mine tre forældre«, skrev Ella Emhoff i en story på sin Instagram denne sommer.

Og mens medierne indtil nu har beskrevet hende som kunster, model og steddatter, begynder de nu også at se hende som noget andet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nogle går endda så langt som at kalde hende Kamala Harris’ hemmelige våben i kampen for venstreorienterede gen z-stemmer. For kun en måned siden måtte hun endda sætte sin strikkeklub på pause, fordi valgkampen for alvor begyndte at intensivere.

Midt i den står en ung kvinde, der ikke længere kun bærer de titler, andre har givet hende.

»Jeg er et one woman show«, som hun har sagt til Women’s Wear Daily.

Med andre ord:

Ella Emhoff er Ella Emhoff.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af