Ryan Murphy forsvarer sit nye Netflix-hit efter kritik fra virkelig drabsmand: »Jeg ved, at han ikke har set serien«

Ryan Murphy forsvarer sit nye Netflix-hit efter kritik fra virkelig drabsmand: »Jeg ved, at han ikke har set serien«
'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'. (Foto: Netflix)

Det nye Netflix-hit ‘Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ er som bekendt baseret på en virkelig mordsag fra 1989, hvor de to titulære brødre slog deres forældre ihjel.

En af disse brødre, Erik Menéndez, rettede i sidste uge kritik mod serieskaber Ryan Murphys fiktionskildring af sagen, som skulle indeholde »forfærdelige løgne« om de ufrivillige hovedpersoners liv. Menéndez refererede formentlig til, at karaktererne har et seksuelt, incestuøst forhold. 

Nu tager Murphy serien i forsvar, skriver Deadline.

»Jeg synes, det er interessant, fordi jeg ved, at han ikke har set serien. Så det synes jeg er ejendommeligt«, udtaler den profilerede showrunner til E! News i et interview mandag. »Jeg håber, han ser den. Jeg tror, ​​at hvis han så den, ville han være utrolig stolt over Cooper Koch, der spiller ham«.

»Det er en 35-30 år gammel sag«, fortsætter Murphy. »Vi viser mange, mange, mange perspektiver. Det er, hvad serien gør i hvert afsnit. Man får en ny teori baseret på personer, der enten var involveret eller dækkede sagen. Nogle af kontroverserne ser ud til at være folk, der for eksempel tror, ​​at brødrene har et incestuøst forhold. Der er folk, der siger, at det aldrig er sket. Der var folk, der sagde, at det skete«.

Brødrene blev i 1996 dømt for drabene. De hævdede i retssagen, at de dræbte deres forældre af frygt efter at være blevet misbrugt af forældrene gennem opvæksten, herunder seksuelle overgreb begået af deres far. I den forbindelse udtaler Ryan Murphy, at serien behandler det relativt underbelyste emne om seksuelle overgreb på mænd »ansvarsfuldt«.

Serieskaberen opfordrer desuden publikum til at selv at vurdere »hvem der er uskyldig, hvem der er skyldig, og hvem der er monstret«.

Fiktionsserien ledsages snart af en dokumentarfilm, hvor Erik og Lyle Menéndez giver deres syn på mordsagen. ’The Menendez Brothers’ har premiere på Netflix 7. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af