‘Mommy’-instruktør caster fransk drømmehold til sin nye film

‘Mommy’-instruktør caster fransk drømmehold til sin nye film

Den bare 26-årige Xavier Dolan transformerede sig fra fremadstormende filmhåb til en af tidens vigtigste filmskabere med sin femte spillefilm, det storroste mesterværk ‘Mommy’.

I vores interview med det canadiske vidunderbarn i den nyeste udgave af Soundvenue fortæller han, at han vil holde en pause og gå tilbage til skolebænken, men Dolan har – heldigvis – ikke kunnet modstå fristelsen for at komme hurtigt i gang igen. I næste måned starter han nemlig indspilningerne på en ny film, der byder på intet mindre end et drømmehold af franske skuespillere.

Filmen, der har fået titlen ‘Juste La Fin Du Monde’ (‘Only The End Of The World’), har blandt andre Marion Cotillard (‘To dage, en nat’), Léa Seydoux (‘Blue Is The Warmest Color’), Vincent Cassel (‘Irreversible’) og Gaspard Ulliel (‘Hannibal Rising’) på rollelisten, og den skal handle om en forfatter, der efter 12 års forsvinding vender tilbage til sin hjemstavn for at forberede sin familie på sin forestående død.

Annonceringen kommer som lidt af en overraskelse, da det oprindeligt var meningen, at Dolan skulle følge op på ‘Mommy’-triumfen med den engelsksprogede ‘The Death and Life of John F. Donovan’ med Jessica Chastain i hovedrollen. I en pressemeddelse kalder instruktøren ‘Only The End Of The World’ for en bro mellem sine tidligere værker og Chastain-filmen, der vil byde på et langt større budget end tidligere, og som begynder optagelser i efteråret, når den stjernespækkede, fransksprogede film er skudt færdig for det hyperaktive instruktørgeni.

Dolan har trods sin unge alder allerede lavet fem spillefilm, og han har åbenbart ikke – når alt kom til alt – haft lyst til at sænke tempoet.

Læs også: Vidunderbørn: 10 filmgenier, der får dig til at føle dig gammel

Læs også: Stjernespækket jury skal udpege Guldpalmen sammen med Coen-brødrene i Cannes

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af