Vi anbefaler: Syv film, du skal se på Odense International Film Festival

I år fejrer OFF i Odense 40 års fødselsdag. Siden 1975 har den Oscar-kvalificerende filmfestival budt på øjenåbnede kortfilm – og i år er ingen undtagelse. Vi har udvalgt syv film, du ikke må misse.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Teenland’

Teenland er en uhyggelig, lukket anstalt for unge piger med overnaturlige evner. Piger, der balancerer på den farlige afsats mod at blive kvinder. Her møder 17-årige Sally den oprørske Ting-e-ling, der gnasker lyserødt tyggegummi og ikke giver en fuck for autoriteter.

Marie Grahtø Sørensen er et af dansk films mest interessante unge navne. I parløb med manuskriptforfatter Eini Carina Grønvold har hun med kortfilmene ’Daimi’ og ’Lækre til vi dør’ rusket godt og grundigt op i, ja, alt, hvad der er værd at ruske op i i dansk kortfilm. ’Teenland’ er deres tredje samarbejde og markerer endnu et fandenivoldsk, feministisk spark i løgene på konformiteten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Mommy’

Ansvarlig mor. Festglad teenager. Kan man være begge dele? I ’Mommy’ søger den danskuddannede, svenske instruktør Milad Alami svaret i en ikke-dømmende, observerende stil, hvor kærligheden mellem mor og datter får plads og afdækkes nænsomt midt i det betontunge lejlighedskompleks.

Den danske kortfilm deltager både i festivalens hovedkonkurrence og den danske konkurrence. Derudover er den også indstillet til filmbranchens Robert, der i kortfilmkategorien for første gang i år uddeles under OFF.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Discipline’

Smæk. En syngende lussing på kinden af en uopdragen datter lige der midt i supermarkedet. Det skulle far aldrig have gjort. Den dumme handling eskalerer med lynets hast i den schweiziske ’Discipline’, hvor kultursammenstød, gode hensigter og moral sættes på spidsen.

Christophe M. Sabers afgangsfilm fra filmlinjen på ECAL i Schweiz ligner en klassisk kortfilm med sylespids præmis, stærke præstationer og noget på hjerte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Leidi’

’Leidi’ hjemtog kortfilmenes Gyldne Palme under årets filmfestival i Cannes. Det er i sig selv et pokkers stærkt selling point. I filmen drager den unge, colombianske mor Leidi ud på en rejse sammen med sit spædbarn for at finde Alexis, barnets far og Leidis fløs af en kæreste.

Simon Mesa Sotos sikre, visuelle stil går hånd i hånd med en skarp, socialrealistisk åre, der flyder igennem fortællingen. Desperationen hos teenagemoderen Leidi er rørende og rammer både bredt og dybt.

Se flere filmanbefalinger på næste side.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Sort’

Der opstår varme følelser mellem to sønderjyder i tysk tjeneste i skyttegraven under Første Verdenskrig i den danske film ’Sort’. Det er David Adlers afgangsfilm fra animationslinjen på Den Danske Filmskole og er optaget ved hjælp af motion capture-teknik.

En actionfyldt og absolut atypisk kortfilm fra vore egne, danske himmelstrøg, der er lige så grum og grotesk, som den er poetisk og smuk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6.’Katusha’

Anders Walters kortfilm ’Helium’ fra 2013 ramte Oscar-guld med sin fortælling om en døende dreng og hans fantasifulde sygehjælpers lindrende fortællinger om universet Helium. ’Katusha’ er Walters ventede kortfilmopfølger, inden han for alvor skal prøve kræfter med en stor Hollywood-produktion i den kommende ’I Kill Giants’.

Den unge violinist Katusha (Sarah-Sofie Boussnina) er blevet optaget på musikkonservatoriet, men i virkeligheden betyder det allermest for hende, at hendes ellers så fraværende og alkoholiserede far (Søren Malling) hører det stykke musik, hun har skrevet til ham. Koste hvad det vil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Zombiehagen’

Så er der dømt blodsprøjtende, dansk zombiesmadder! I Jonas Ussings genrebasker ’Zombiehagen’ regerer de levende døde zombier i et menneskeforladt, postapokalyptisk København. Kun en benhård flok overlevende holder stand. Bevæbnet til tænderne i Københavns Idrætspark. Hvor ellers?

Filmen vises i den danske hovedkonkurrence, er produceret gennem Filmværkstedet og har Casper Sloth fra vampyrserien ’Heartless’ og Fenar Ahmads ’Ækte vare’ i hovedrollen som Helten. Ja, det er han faktisk krediteret som. Det er dumt, men helt sikkert vildt underholdende.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af