Filmlegenden John Hurt er død 77 år gammel

Filmlegenden John Hurt er død 77 år gammel

Listen af ikoniske og dristige roller har imponeret, men nu bliver den ikke længere. Flere medier, heriblandt Indiewire, fortæller, at den britiske stjerneskuespiller John Hurt er død efter flere års kamp med sygdom. Han blev 77 år gammel.

John Hurt har markeret sig på det store lærred igennem seks årtier, siden han slog igennem i rollen som Richard Rich i ‘A Man For All Seasons’ i 1966. Han er bedst kendt for sin rolle i Ridley Scotts sci-fi-blockbuster ‘Alien’ fra 1979 samt sin indlevende præstation som Elefantmanden i David Lynchs ‘The Elephant Man’ fra 1980 – en rolle, der indbragte ham en Oscar-nominering og en BAFTA-award.

Hurt har generelt gjort god figur i eventyrlige genrefilm. Han huskes således for roller i franchises som ‘Harry Potter’, ‘Indiana Jones’ og ‘Dr. Who’-tv-serien fra 2013. Han har desuden medvirket i to af Lars von Triers film, ‘Dogville’ fra 2003 og ‘Melancholia’ fra 2011. Netop nu kan John Hurt opleves i en af sine allersidste roller i Jacqueline Kennedy-portrættet ‘Jackie’.

Læs også: Derfor bør du gense ‘Alien’ (hvis du tør)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af