’Stranger Things’ David Harbour holder brandtale mod Trump: »Vi vil fortsætte med at jage monstre«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det amerikanske skuespillerforbunds Screen Actors Guild Awards blev afholdt i går aftes i L.A., dagen efter Donald Trump udstedte dekretet, der forbyder personer fra syv forskellige lande at rejse til USA.

Og det gik ikke ubemærket hen i vindertalerne.

Et af de største bifald fik David Harbour, der i ’Stranger Things’ spiller politichefen Jim Hopper.

»Denne pris fra jer, der tager jeres håndværk seriøst og oprigtigt tror, ligesom mig, at skuespil kan ændre verden, er en opfordring fra vores kollegaer, mænd som kvinder, om at gå dybere, og gennem vores kunst bekæmpe frygt, egoisme og vores dominerende narcissistiske kultur, og gennem vores håndværk at skabe et mere empatisk og forstående samfund ved at afsløre intime sandheder, som kan være en kraftfuld påmindelse til folk om, at når de føler sig ødelagte og bange og trætte, så er de ikke alene«, sagde han i talen og fortsatte mere og mere agiteret:

»Vi er forenet, da vi alle er mennesker, og vi er alle sammen på denne frygtelige, smertefulde, spændende og mystiske rejse, det er at være i live«.

Hele seriens cast var på scenen for at modtage prisen for bedste ensemble i en dramaserie, men det var Harbour, der førte ordet. Han refererede også til seriens plot, da han blandt andet sagde, at de ville fortsætte med »at jage monstre«, og at »vi vil, som Chief Jim Hopper, slå nogle mennesker i ansigtet, når de vil ødelægge de svage, udstødte og de marginaliserede«

Læs også: Oscar-nominerede Asghar Farhadi ramt af Trumps indrejseforbud: Nægtet adgang til årets ceremoni

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af