Odense International Film Festival annoncerer årets konkurrencefilm – med Claes Bang og fremstormende talenter

Odense International Film Festival annoncerer årets konkurrencefilm – med Claes Bang og fremstormende talenter
Claes Bang i 'The Square'.

Til august løber Danmarks ældste filmfestival atter af stablen i Odense, og årets konkurrencefilm er netop blevet annonceret.

I kortfilmfilmfestivalens program deltager mange up-and-coming-filmskabere fra hele verden. De danske bud kommer blandt andre fra Kristian Håskjold, der tidligere har lavet den vellykkede breakup-film ’Forever Now’, der er gået sin sejrsgang på diverse festivaler. Hans nye film ’En værdig mand’ har Troels Lyby i hovedrollen.

Derudover figurerer Claes Bang, der netop har fået sit store internationale gennembrud med ’The Square’, i filmen ’Hotel Boy’ af Michael Søndergaard. Her spiller Bang politikeren Stefan, der har en affære med den unge mand Samir.

Med afsløringen af de 111 konkurrencefilm blev det desuden annonceret, at kortfilmfestivalen nu har fået sin fjerde Oscarkvalificerende konkurrence. Tidligere er vinderne hovedkonkurrencen, den danske konkurrence og animationskonkurrencen blevet sendt videre i nomineringssystemet, og nu bliver det samme gældende for vinderen i dokumentarkategorien.

Odense International Film Festival løber fra 27. august til 2. september. Se listen over alle konkurrencefilmene HER.

Læs også: Den hyldede danske kortfilm ’Forever Now’ viser kærestebruddet smukt, sårbart og på MDMA – se den her

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af