10 totalt fejlslagne filmstjerne-interviews, der stadig farver offentlighedens opfatttelse af de involverede

I sidste uge blev der slået skår af Jason Batemans omdømme, da han forsvarede Jeffrey Tambor aggressive adfærd under ‘Arrested Development’-optagelserne. Men han er langt fra den eneste skuespiller, der har lavet interviews, som vil blive husket på lige fod med filmrollerne.
10 totalt fejlslagne filmstjerne-interviews, der stadig farver offentlighedens opfatttelse af de involverede
Ben Sadfleck. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Da Lars von Trier jokede om nazisme

Lad os starte med Lars von Trier. Da instruktørens nye seriemorderfilm ’The House That Jack Built’ skabte røre og forargelse ved sin verdenspremiere i denne måned, var det første gang siden 2011, at han befandt sig på Cannes-festivalen. Årsagen var som bekendt hans udtalelser til pressekonferencen for ’Melancholia’.

Her kørte Triers talestrøm om sine tyske aner af sporet, da han udtalte, at han »forstår Hitler« og »sympatiserer en lille smule med ham«. Dette afsluttede han jokende med ordene: »Okay, jeg er nazist«. Udtalelsen resulterede i politiforhør, og at filmfestivalen erklærede Trier for persona non grata, inden han altså blevet taget i nåde i år.

I årene siden har oplevelsen tydeligt præget instruktøren, der også omtalte nazi-kontroverserne op til sin modtagelse af Sonningprisen i april. Det synes også fortsat at influere de internationale mediers omtale af Trier, da miseren bringes på banen i enhver dækning af den danske instruktør.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Da Quentin Tarantino forsvarede Roman Polanski

Mange lyssky udtalelser fra fortiden er skyllet op med #MeToo-bølgen. Det mærkede Harvey Weinsteins faste samarbejdspartner Quentin Tarantino, da et radiointerview fra 2003 dukkede op. Her forsvarede Tarantino den voldtægtsdømte Roman Polanski, som han hævdede ikke havde voldtaget den dengang 13-årige Samantha Geimer i 1977.

»Det var statutory rape«, sagde instruktøren til de tydeligt uenige radioværter. »Han havde sex med en mindreårig. Det er ikke voldtægt. Når du bruger ordet voldtægt, synes jeg, du taler om voldeligt at kaste sig over dem – det er en af de mest voldelige forbrydelser i verden. Man kan ikke kaste om sig med ordet ’voldtægt’. Det er ligesom at kaste om sig med ordet ’racist’. Det passer ikke til alt, hvad folk bruger det mod«.

#MeToo har kastet et nyt lys på Tarantino, hvis rappe replikker fra fortiden ikke længere er lige så sjove. Sammen med Polanski-udtalelserne, som han sidenhen har undskyldt for, kom der nemlig også en ny historie om Uma Thurmans livsfarlige stuntulykke under ‘Kill Bill’-optagelserne, ligesom instruktøren selv indrømmede, at han kunne have gjort mere ved Weinsteins krænkende adfærd. Med sit tætte forhold til Weinstein har Tarantino stået i en ubekvem situation det seneste halve år, og hans ry har vel aldrig været mere på vippen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Da Affleck blev til Sadfleck

’Batman v Superman: Dawn of Justice’ blev haglet ned af anmelderne, og det tog hårdt på Ben Affleck, som i tiden efter har rygtedes at være dødtræt af sin Batman-rolle.

Efter premieren på det storladne opgør mellem de to DC-superhelte blev han og Henry Cavill interviewet af en journalist, der spurgte ind til deres syn på filmens anmeldermodtagelse. Mens en veloplagt Cavill svarede på spørgsmålet, kiggede Affleck trist mod gulvet, hvorefter han til slut med alvorlig mine sagde: »I agree«.

Ligesom Afflecks hæslige rygtatovering blev videointerviewet et viralt meme, da Afflecks triste reaktion blev tilsat Simon & Garfunkels ’The Sound of Silence’.

Ligesom med Tarantino blev Afflecks karriere skudt i gang af Harvey Weinstein, og skuespillerens ry har på samme måde lidt et knæk efter #MeToo, da Rose McGowan anklagede ham for at kende til producerens seksuelle overgreb mod hende. Sadfleck er blevet et symbol på den triste hvide mand, der efter #MeToo-sagerne har mistet status og i stedet udstråler træthed, afmægtighed og ærgrelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Da Jennifer Lawrence var lidt for kæk

J-Law er kendt for at være uhøjtidelig og åbenmundet, når hun gebærder sig i det offentlige, men ikke alle billigede hendes opførsel under Golden Globes i 2016, hvor hun vandt en statuette for sin præstation i ’Joy’. Her irettesatte hun en velmenende latinamerikansk journalist, der tydeligvis ikke var en ørn til engelsk.

Da han begyndte at læse et spørgsmål op fra sin mobil, blev han afbrudt af skuespillerinden, der sagde: »Du kan ikke leve hele dit liv bag din mobil, bro. Det kan du ikke. Du bliver nødt til at leve i nuet«.

Den nervøst grinende journalist forsøgte sig igen med spørgsmålet, som gik på hendes chancer til det efterfølgende Oscar-show, hvor hun ligeledes var nomineret for ’Joy’. Her blev han igen afbrudt, da Lawrence udbrød: »Vi er til Golden Globes! Hvis du havde lagt mobilen fra dig, havde du vidst det«.

Efter at have givet et sagligt svar om sin medskuespiller Edgar Ramírez rundede hun af med: »Jeg føler, at jeg står i retten«.

Hændelsen har været med til at spinde fortællingen om Jennifer Lawrence lidt væk fra billedet af den sjove og quirky kendis og i en mere kynisk, arrogant og forkælet retning. Dette narrativ har endnu ikke fået overtaget, men der skal måske ikke mange flere af den slags eksempler til, før billedet af J-Law ændrer sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Da Joaquin Phoenix sprang ud som rapper

Joaquin Phoenix annoncerede i 2008, at han ville stoppe sin skuespilkarriere for i stedet fokusere på at lave hiphop. I virkeligheden gik han i gang med at lave mockumentary-filmen ’I’m Still Here’, der havde Casey Affleck som instruktør.

Mens omverdenen undrede sig over, om Phoenix talte sandt eller i virkeligheden havde gang i en mærkelig kunstperformance, besøgte han David Lettermans talkshow. Her var den solbrilleklædte, skæggede, langhårede og nyudklækkede rapper ikke til at stikke i, og han svarede uforstående på de simpleste spørgsmål med »det ved jeg ikke« eller »yeah«.

Efterfølgende har Letterman sagt, at han intet anede om Phoenix’ projekt, men én af talkshowets manuskriptforfattere, Bill Scheft, såede sidenhen tvivl om denne påstand.

Phoenix spillede en karikeret udgave af sig selv hos Letterman, og måske har interviewet styrket rygtet om, at skuespilleren er irritabel, indelukket og besværlig i mødet med pressen, selvom det bestemt ikke altid er tilfældet. Han var for eksempel ret imødekommende, da vi interviewede ham under sidste års Cannes-festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Da Charlie Sheen havde tigerblod i årerne

Charlie Sheen, som dengang var den dyrest betalte tv-skuespiller, blev i 2011 fyret fra ’Two and a Half Men’-serien på grund af et narkotikamisbrug og tiltagende ubehagelige ytringer om seriens skaber og Warner Bros.-selskabet. Efterfølgende besøgte han ’Good Morning America’ til et interview, der gik over i historien.

Her kom skuespilleren nemlig med den ene vanvittige udtalelse efter den anden. Da journalisten eksempelvis spurgte ind til, hvorvidt han havde en bipolar lidelse, svarede han: »Wow, hvad betyder det? Hvad er kuren? Medicin? At gøre mig til dem? Det kommer ikke til at ske. Jeg er bi-WINNING! Jeg vinder her, og jeg vinder der. Hvad nu?«.

I et andet citatvenligt svar gik på, at han grundlæggende er anderledes end andre mennesker: »Jeg har en anden struktur. Jeg har en anden hjerne. Jeg har et andet hjerte. Jeg har tigerblod, man«.

‘Good Morning America’-interviewet er blevet billedet på Charlie Sheens sensationsombruste karrieredyk, der både har indeholdt problemer med narkotika, loven og kærlighedsforhold .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Da det blev for personligt for Robert Downey Jr.

Inden interviewet med Robert Downey Jr. i 2015 havde den britiske journalist Krishnan Guru-Murthy allerede pisset Quentin Tarantino af, da han ville diskutere forholdene mellem vold i film og i virkeligheden.

Da Iron Man-skuespilleren kom på besøg i 2015, begyndte han i stedet, efter længere tids tøven og fumlen, at spørge ind til Downey Jr.’s tidligere narkotikamisbrug og forhold til sin far. Det faldt ikke i god jord.

»Undskyld, jeg vil virkelig ikke… Hvad laver vi?«, afbrød skuespilleren, hvortil Guru-Murthy svarede: »Jeg stiller dig bare spørgsmål«

»Right… Bye!«, sagde Downey Jr., hvorefter han rejste sig og forlod lokalet.

Interviewet bekræftede følelsen af, at han personlighedsmæssigt ikke ligger langt fra Tony Stark-karakteren, der heller ikke finder sig i pis – og som er optaget af at lægge fortiden bag sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Da Samuel L. Jackson blev forvekslet med Laurence Fishburne

I 2014 blev Samuel L. Jackson interviewet af en nyhedsvært fra KTLA-stationen, som spurgte ham ind til, hvilke reaktioner han fik for sin medvirken i en Super Bowl-reklame.

»Hvilken Super Bowl-reklame?«, svarede Jackson, mens værten kiggede forvirret væk fra kameraet.

»Du er lige så skør som folk på Twitter! Jeg er ikke Laurence Fishburne. Vi ligner ikke alle hinanden! Vi er muligvis alle sorte og berømte, men vi ligner ikke hinanden«, udbrød skuespilleren, der fortsatte et længere rant, mens værten forsøgte at få interviewet tilbage på sporet:

»Der er mere end én sort fyr, som laver reklamer. Jeg er den sorte ’Hvad er der i din pung?’-fyr«, sagde skuespilleren. »Morgan Freeman er den anden sorte kreditkort-fyr. Man hører dog kun hans stemme, så du kommer nok ikke til at forveksle ham med Laurence Fishburne«.

I stil med Robert Downey Jr.-interviewet er det her uden tvivl journalisten, der kommer uheldigst ud af miseren. Samuel L. Jackson bibragte en humoristisk og politisk rant, der stak godt og grundigt til værtens fejltrin og smagte lidt af Jules’ labre ordstrømme i ‘Pulp Fiction’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Da Danny DeVito havde festet hele natten med George Clooney

Danny DeVito var ikke helt ædru, da han gæstede talkshowet The View i 2006, hvilket han ikke selv lagde skjul på, efter at han på noget usikre ben havde sat sig i sofaen.

»Jeg vidste, at de sidste syv limoncellos ville ramme mig«, fortalte han om den italienske citronlikør, han hele natten forinden havde kørt ned i selskab med sin gamle ven George Clooney.

»Har du været i seng endnu?«, spurgte Rosie O’Donnell, hvortil han svarede: »Det ved jeg ikke. Ikke rigtigt. Jeg vil vente lidt og så gå i seng«.

Herefter begyndte DeVito at tilsvine den daværende præsident, George W. Bush og forsvarsministeren Donald Rumsfeld, mens han lavede mærkelige ansigtsudtryk, der fik én til at betvivle, om han rent faktisk spiller skuespil eller bare er beruset, når han agerer Frank i ’It’s Always Sunny in Philadelphia’. Samtidig ærgrer man sig over, at han ikke havde taget kammeraten Clooney med i studiet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Da Tom Cruise var i hopla

Vi slutter med den vel nok største nedsmeltning i nyere tid.

Da Tom Cruise gæstede Oprah Winfreys talkshow i 2005, var det med henblik på at promovere sin nye film ’War of the Worlds’. Interviewet blev dog i stedet husket for skuespillerens ualmindeligt gode humør, som kom af hans forelskelse i kæresten Katie Holmes. Gentagne gange hoppede Cruise op i studiets sofa, imens han erklærede sin kærlighed til ’Dawson’s Creek’-stjernen, han senere skulle blive gift med og skilt fra.

Sidenhen har han ved flere anledninger fremstået som lidt af en loonie, eksempelvis da han i 2008 rantede om scientology iført en sort turtleneck. I videoen argumenterer han blandt andet for, at religionen kan få folk afvænnet fra stoffer ved at bruge sindet, kan rehabilitere kriminelle og forene kulturer. Af og til bryder han ud i en manisk latter.

På mange måder må man sige, at disse to klip har formet omverdens perception af Tom Cruise, nærmest lige så meget som hele hans skuespilkarriere.

Læs også: Oscar-showets 10 største tv-øjeblikke gennem tiden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af