J.K. Rowling skyder tilbage på Twitter-raseri over Nagini-casting i ‘Fantastic Beasts’

J.K. Rowling skyder tilbage på Twitter-raseri over Nagini-casting i ‘Fantastic Beasts’
Claudia Kim som Nagini i 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'.

Den ventede toer i ‘Fantastic Beasts’-filmserien får premiere i november under titlen ‘The Crimes of Grindelwald’, og for nylig fik filmen sin fulde trailer (se i bunden), der afslører et chokerende element: Voldemorts slange Nagini var et menneske af kød og blod, i filmen spillet af en koreansk kvinde.

I rollen som Nagini har filmholdet castet Claudia Kim, der skal spille Voldemorts højtelskede slange og højre hånd, mange år før hun indtager den velkendte slangeskikkelse. Nagini er nemlig underlagt en forbandelse (hun er en såkaldt maledictus), der får hende til at tage form som et udyr. Med denne rolle er Kim, foruden Zoë Kravitz (i rollen som Leta Lestrange), den eneste ikke-hvide skuespiller på rollelisten.

Det har fået fans til at rase over dels en påtaget »wokeness« i forhold til at inkludere flere etniciteter, end hvad fans mener gør sig gældende i bøgerne for at tjene et par billige point på mangfoldighedskontoen. Derudover klandres filmen for at medvirke til en stereotypisk fremstilling af den asiatiske »dragekvinde«.

Men på Twitter forsvarer den hæderkronede forfatter J.K. Rowling casting-valget (i øvrigt med opbakning fra Macaulay Culkin) og forklarer, at Nagini fra start har været tænkt som et koreansk halvmenneskeligt væsen med henvisning til indonesisk mytologi, hvor en »Naga er en slange-agtig mytisk skabning« (deraf navnet Nagini). Man skal grave dybt for at finde en detalje i Rowlings Potter-univers, som ikke er gennemtænkt og -researchet ned til mindste punktum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ får dansk biografpremiere den 15. november.

Læs også: Macaulay Culkin sender jobansøgning til J.K. Rowling i kølvandet på ’Fantastic Beasts’-trailer

Læs også: Den fulde trailer til ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ introducerer et morderisk bæst – og meget mere Johnny Depp

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af