Den danske debut ‘Psykosia’ med Victoria Carmen Sonne og Trine Dyrholm ser vanvittigt flot ud – tjek traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De seneste år har dansk film fået en eksperimenterende og formbrydende overhaling med spændende debuter som ‘Team Hurricane’, ‘Vinterbrødre’ og ‘Holiday’.

Og instruktørtalentet Marie Grahtøs ‘Psykosia’ ser ud til at fortsætte den forfriskende tendens, ikke fordi den ligner nogle af ovenstående (om end stjerneskuddet Victoria Carmen Sonne fra ‘Holiday’ har en af hovedrollerne), men fordi den ud fra traileren at dømme dyrker et konsekvent, virkelighedsopløsende filmsprog, som er sjældent på dansk grund. Den smager i hvert fald mere af Bergman end af bittersød hverdagsrealisme.

I ‘Psykosia’ følger vi den disciplinerede forsker Viktoria (Lisa Carlehed), der bliver inviteret ud på en psykiatrisk afdeling for at behandle den suicidale patient Jenny (Victoria Carmen Sonne) under opsyn af overlægen Klein (Trine Dyrholm). Langsomt knytter Viktoria et særligt bånd til den grænsesøgende patient, mens det bliver stadigt sværere at afkode, hvad der er virkelighed, og hvad der er hallucination.

Marie Grahtø, der er uddannet fra den alternative filmuddannelse Super16, har siden den hjerteskærende, fabulerende kortfilm ‘Daimi’ fra 2012 været et af de instruktørtalenter, hvis debut man har ventet på i spænding. Og nu kommer den så – den danske premiere er ganske vist uvis lige nu, men verdenspremieren kommer i næste uge på intet mindre end den prestigefyldte Venedig Film Festival.

Læs også: Dansk debutfilm med stortalenter på alle hylder skal være en knytnæve i ansigtet, sød, barnlig og helt sin egen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af