’Between Two Ferns: The Movie’: Blooper-klippene er det bedste ved Zach Galifianakis’ trætte bregne-film

2 6
’Between Two Ferns: The Movie’: Blooper-klippene er det bedste ved Zach Galifianakis’ trætte bregne-film
'Between Two Ferns: The Movie' (foto: Netflix)

Komiker og skuespiller Zach Galifianakis har siden 2008 inviteret kendte indenfor i studiet mellem to bregner til en række af akavede, humoristiske og tit alt for personlige interviewspørgsmål. Formatet blev skabt som en webserie for internetplatformen Funny or Die. I ’Between Two Ferns: The Movie’ tager Zach Galifianakis sine to bregner med på køretur for at besøge berømte gæster på vejen.

Filmen er en umage blanding af talkshow, mockumentary, arbejdspladskomik a la ’The Office’ og roadmovie-komedie. Naturligvis tilsat massevis af cameos fra alt fra Matthew McConaughey og Chance the Rapper til David Letterman og Chrissy Teigen.

Filmen starter i mockumentary-stil i staten North Carolina, hvor den fallerede talkshowvært Zach Galifianakis optager sit show mellem de to navnkundige bregner. Her er et dokumentarhold i gang med at optage en dokumentar om tv-værten. Men Zach har store drømme om at blive vært for et rigtigt talkshow på en landsdækkende tv-kanal. Og da en trusseindlæg-forårsaget oversvømmelse tvinger ham til at forlade sit trygge studiets rammer, kommer han ad omveje et skridt nærmere drømmen.

(Foto: Adam Rose/Netflix)

Ejeren af Funny or Die (en coke-sniffende og klik-afhængig Will Ferrell) pålægger nemlig Zach at optage ti interviews med kendte kulturpersonligheder i løbet af to uger og i tillæg bringe hele bunken af optagebånd til Funny or Dies hovedkvarter i Los Angeles. Hvis ikke han når målet, vil ’Between Two Ferns’ blive droppet af internetmediet og Zach miste alle chancer for at opnå sin drøm om at blive landskendt talkshowvært.

Med sig på turen har han sin sekretær Carol (Lauren Lapkus), kameramanden Cam (Ryan Gaul) og lydmikseren Boom Boom (Jiavani Linayao). Deres funktion er at tilsætte kejtet komik og give Zach nogle særlinge, som han kan blive venner med, og dermed give det papirtynde plot en form for følelsesmæssig kerne.

’Between Two Ferns: The Movie’ sniger sig med sine kun 83 minutter, hvoraf ikke mindre end syv minutter er dedikeret til out-takes og bloopers, lige akkurat op på spillefilmlængde. Og man kan som seer godt spørge sig selv, hvad formålet er med at lave en film ud af det korte internetformat. For har vi virkelig brug for historien bag bregnerne? Særligt når filmen ikke har en mere interessant historie at byde på end en omgang usandsynlig formularisk skive roadmoviekomedie.

Carol er den godhjertede, quirky og, af uransagelige årsager, ultra loyale hjælper, mens Cam og Boom Boom agerer for plottet ligegyldige pauseklovne. Der er en forventelig scene, hvor de alle bliver venner, én hvor gruppen mister deres tiltro til Zach, og én hvor Zach vælger at forlade gruppen (efter at havde været skyld i et overordnet idiotisk biluheld) for selvfølgelig at vende tilbage to minutter senere, hvor alle problemer på magisk vis er blevet løst i mellemtiden.

‘Between Two Ferns: The Movie’. (Foto: Adam Rose/ Netflix)

Zach drømmer om at blive en rigtig talkshowvært, men det, der gør Galifianakis’ interview så gode, er jo netop, at han virker komplet ligeglad med sine berømte gæsters status og i stedet stiller de grænseoverskridende og fornærmende spørgsmål, som almindelige talkshowværter skyer som ilden. Det hænger dårligt sammen.

Og så kommer vi til gæsterne – de mange, mange, mange cameos fra amerikanske berømtheder. Men hvor er det ærgerligt, at det aldrig rigtig bliver sjovt at høre Benedict Cumberbatch, Tessa Thompson eller Jon Hamm komme en tur i Zachs bregneudsmykkede studie. Mest er det bare akavet. Gæsterne sidder der i stolen, helt stille og målløse. De virker alle sammen alt for forberedte på formatet. Og det kan undre, at de ikke hver især får mere tid.

Der er et par sjove episoder, hvor Zach forgæves forsøger at redde sine elskede bregner fra oversvømmelser og motorvejstrafik, mens Will Ferrell som altid er et lyspunkt. Faktisk er den førnævnte syv minutter lange blooper-reel i rulleteksterne den bedste del.


Kort sagt:
Er man inkarneret fan af Zach Galifianakis og hans talkshow, leverer ’Between Two Ferns: The Movie’ udmærket, men tandløs tømmermandsunderholdning. Alle andre bør hellere finde serien på Youtube.

Læs også: Zach Galifianakis’ bedste spørgsmål til Obama blev næsten stoppet af Det Hvide Hus

Spillefilm. Instruktion: Scott Aukerman. Medvirkende: Zach Galifianakis, Lauren Lapkus, Will Ferrell, Ryan Gaul. Spilletid: 83 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af