Fremragende ’31’ og DR’s store dramasatsning blandt vinderne ved årets Tvprisen

Fremragende ’31’ og DR’s store dramasatsning blandt vinderne ved årets Tvprisen
Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk i '31'.

Prissæsonen er for alvor over os – og ikke kun i USA, hvor Golden Globe og det snarlige Oscar-show løber med opmærksomheden.

Herhjemme startede årlige Tvprisen løjerne lørdag aften, og der var blandt andet statuetter til Jesper Zuschlag og Julie Rudbæks tredje sæson af den herlige webserie om 30-årskrisen, ‘31‘, og DR’s store (men ujævne) dramasatsning ‘Fred til lands’.

Holdet bag ’31’, der er aktuelle med den ligeledes glimrende fjerde sæson ’32’, vandt den nyindstiftede pris Bedste Short Form Scripted, dedikeret til korte fiktionsformater. Sidste år vandt ’30’ prisen for bedste komedieserie/satire, men denne pris gik i år til webserien ‘Sunday‘ med Melvin Kakooza som både hovedrolle og hovedforfatter. I satire-afdelingen vandt Joachim Fjelstrup desuden prisen for Årets nyskabelse – underholdning for sit smågeniale lip sync-show ‘Mig Mig Mig‘.

Hovedprisen for bedste tv-serie gik til DR’s stjernespækkede dramasatsning ‘Fred til lands‘ om psykopaten Mike, der driver en broget flok i en fynsk flække til selvtægt. Den vandt blandt andet foran den noget mere vellykkede ‘Bedrag’ sæson tre og tv-versionen af Bille Augusts periodedrama ‘Lykke Per‘.

Prisen for bedste dokumentar gik til Simon Lereng Wilmonts mesterstykke ‘Olegs krig‘, der har vundet et hav af priser verden over og sidste år gik hjem med både en Bodil- og en Robert-statuette herhjemme.

Tvprisen uddeles hvert år af den danske tv-branche via Producentforeningen. Uddelingen markerer starten på de danske film- og tv-priser, hvor Robert-prisen uddeles senere på måneden og Bodil-prisen følger til februar.

Se alle årets vindere ved Tvprisen HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af