Ni klip, der inkarnerer Andy Sambergs charmerende sjovhed – fra improvisationsrekord til Justin Timberlake-hattrick

Den ’Palm Springs’ aktuelle komiker Andy Sambergs karriere har kastet et hav af ikoniske komedieøjeblikke af sig. Vi guider dig til de ni bedste.
Ni klip, der inkarnerer Andy Sambergs charmerende sjovhed – fra improvisationsrekord til Justin Timberlake-hattrick

Den amerikanske komiker Andy Samberg er en sjældent alsidig af slagsen. Han blev først kendt som en del af den kulørte komikertrio The Lonely Island, som i starten af 00’erne hittede på Youtube med sorthumoristiske kortfilm og musikvideoer, inden trioen i 2005 underskrev en aftale med sketchshowet ‘Saturday Night Live’.

Siden da er det blevet til adskillige optrædener af meget forskellig karakter for den nu 42-årige komiker. Han har besunget moderskikkelsen i en ikonisk ‘SNL’-musikvideo med Justin Timberlake. Han har haft nøgleroller ved Emmy- og Golden Globe-ceremonierne, og han har medvirket i en lang række komedieprojekter, herunder ‘Hot Rod’ og den Golden Globe-vindende politikomedieserie ‘Brooklyn Nine-Nine’.

Nu er Samberg atter aktuel som hovedrollen i Max Barbakows romantiske tidssløjfekomedie ‘Palm Springs‘, som fik en god modtagelse på årets Sundance Filmfestival – og af vores egen anmelder.

Det giver god anledning til at se tilbage på den farverige komikers sjoveste optrædener.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hattrick med Justin Timberlake (og Lady Gaga)

Andy Samberg og Justin Timberlakes samarbejde på ‘SNL’ gik viralt, da de i starten af 10’erne indkapslede tidens teenagehumor med en række småsjofle musikvideoer. Først hittede makkerparret med verdens bedste (eller værste) julegaveidé, da de opfordrede mændene til at overraske deres udkårne med en ‘Dick in a Box’.

Så kom de på den fikse idé at udlåne deres mødre til hinanden for at udleve deres respektive MILF-fantasier i ‘Motherlover’. Og sidst, men ikke mindst sang de i ‘3-Way’ med Lady Gaga, at der selvfølgelig ikke er noget som helst gay ved at være to fyre i en trekant.

»It’s not gay when it’s in a three-way / With a honey in the middle there’s some leeway«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Imitationsrekord

25 kendisimitationer på to minutter. Det var, hvad der skulle til for at slå ‘SNL’-stjernen Bill Haders rekord. Og det var akkurat, hvad Samberg diskede op med i selvsamme sketchshow foran dommer Seth Meyers. Nogle af imitationerne er mere vellykkede end andre, men man må give Samberg, at han gør en fin Alf og en god Seth Rogen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I studiet med Ludacris

»Jeg ved, hvad I tænker, men jeg er nødt til at fortælle jer, at jeg ikke dømmer en bog på omslaget. Min mand rykker. Han er som den næste Nate Dogg«, siger rapveteranen Ludacris til sit studiecrew, da han introducerer det store nye hiphophotshot, Blizzard Man, som tilsyneladende er af helt samme opfattelse.

Helt så begejstrede er resten af crewet dog ikke for den meget hvide »The Blizz«, da de hører ham rappe. Ludacris giver dog ikke sådan op på sin stjerne, og da han giver ham et tredje forsøg i boksen, må Jason Sudeikis da også overgive sig til Blizzard Man’s talent, da han hører ham rappe »boo-boo-boodilo-boo-boo-boo«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Jack Sparrow’ med Michael Bolton

Kender du det, når du står på en natklub og praler med dine penge og dine damer, og Michael Bolton bliver ved med at afbryde dig for at synge om Jack Sparrow og Tony Montana?

Det gør Samberg og resten The Lonely Island-crewet, og det er grundlaget for den særdeles underholdende musikvideo, ‘Jack Sparrow’, hvori Boltons monumentale popomkvæd fungerer som en perfekt pendant til komikertrioens hæse rapvers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Serieoverload til Emmy Awards

Har du også lidt svært ved at holde dig up to date med alle de serier, dine venner snakker om? Så har Samberg et råd til dig: Lås dig inde i en bunker med alle dine dvd’er og kom ikke ud, før du har set alle serier.

Den metode tyede Samberg til under åbningssekvensen til Emmy-ceremonien i 2015. Strategien var dog ikke en udpræget succes for Samberg af to årsager: 1) Han gik glip af relativt vigtige livsbegivenheder, som at se sin søn vokse op. 2) Han missede alle de serier, der udkom, imens han gennemså alle sine dvd-film.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samberg & Sandra

Det var ikke små sko Andy Samberg og ‘Killing Eve’-stjernen Sandra Oh skulle udfylde, da de i 2019 skulle agere værtspar Golden Globe-ceremonien. Prisuddelingen har i flere år haft Ricky Gervais som frontfigur, og den britiske komikers grove og kompromisløse roasts af det tilstedeværende publikum er intet mindre end ikoniske.

Samberg og Oh slap dog godt fra det og viste, at man sagtens kan hoste en Golden Globe-ceremoni uden at skulle ydmyge de fremmødte Hollywood-stjerner. Tværtimod brugte duoen blandt andet taletiden på at hylde årets prisuddeling for det mangfoldige filmudbud med titler som ‘Black Panther’ og ‘Roma’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samberg a la Backstreet Boys

I 2017 vandt Samberg en Golden Globe for sin karismatiske præstation som uortodoks politibetjent i den amerikanske sitcom ’Brooklyn Nine-Nine’.

Et godt eksempel på hans kvaliteter i serien er ovenstående lineup-scene, hvor han beder de skrupforvirrede mistænkte om at give den gas til Backstreet Boys’ megahit ‘I Want it That Way’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Afhøring fra ’Brooklyn Nine-Nine’

Samberg tager en lidt alternativ afhøringsstrategi i spil, nemlig monologen, i et desperat forsøg på at lokke en tilståelse ud af den påståede morder i et andet stærkt ‘Brooklyn Nine-Nine’-klip.

En politimands monolog er ikke ligefrem synonym med en tilståelse, men Samberg indser, at hvis han foran den tiltalte rekonstruerer mordet på en tilpas usexet måde, vil forbryderen til sidst føle sig så krænket på sin morderære, at han bryder sammen og kortlægger alle detaljerne omkring mordet.

Det virker!

‘Palm Springs’ går i biografen nu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af