Harvey Weinstein ville klippe torturscenen i ‘Reservoir Dogs’ ud: »Den vil frastøde kvinder«

Harvey Weinstein ville klippe torturscenen i ‘Reservoir Dogs’ ud: »Den vil frastøde kvinder«
Michael Madsen i 'Reservoir Dogs'.

Længe før han blev verdenskendt som kongen af seksuelle krænkelser i det moderne Hollywood, fik produceren Harvey Weinstein øgenavnet ‘Harvey Scissorhands’ i branchen.

Weinstein var instrumentel i at launche en række ikoniske stjerner og instruktørers karrierer – heriblandt Quentin Taratino og Gwyneth Paltrow – men han var også notorisk kendt for at tvinge omklip igennem i de film, hans selskab The Weinstein Company producerede.

Dog var det ikke alle instruktører, der lod sig kue af kravene.

Det fortæller Quentin Tarantino i denne uge i et interview i podcasten The Joe Rogan Experience, hvor han erindrer, hvordan den famøse torturscene i ‘Reservoir Dogs’ fik superproduceren til at stjele.

I scenen skærer Michael Madsens karakter Mr. Blonde en politibetjents øre af, og ved testvisninger forud for premieren udvandrede flere publikummer i protest. Weinstein var overbevist om, at dén effekt ville skade filmens billetsalg betydeligt:

»Hans argument var, ‘Hør her, Quentin, det her er en film, alle kan se. Men med den torturscene vil du frastøde kvinder – de vil ikke have lyst til at se det her. Du putter bogstaveligt talt din film ind i en lille kasse. Uden den scene kan alle gå ind og se filmen, og alle vil nyde den’. Ved at afvise hans krav blev jeg faktisk den person, jeg er i dag, for Harvey var vant til at vinde den slags diskussioner«, fortæller Tarantino i podcasten.

Det faktum, at ‘Reservoir Dogs’ allerede var blevet vist på flere festivaler, og at et omklip dermed potentielt set ville forvirre mere end det ville gavne, fik Weinstein overtalt til at droppe kravet.

For år tilbage erindrede ‘Parasite’-instruktøren Bong Joon-ho ligeledes i et interview med Vulture, at Weinstein med (verbal) vold og magt forsøgte at få den sydkoreanske auteur til at skære en scene i tog-fremtids-thrilleren ‘Snowpiercer’, hvor en vagt dissekerer en fisk for at skræmme en flok medpassagerer – i modsætning til ‘Reservoir Dogs’-furoren var scenen ikke actionpræget nok for Weinstein.

Joon-ho, som aldrig før havde bøjet sig for den slags krav, nægtede og endte med at forklare Weinstein, at scenen altså var dedikeret til hans far, der havde været fisker. Det fik Weinstein til modvilligt at trække følehornene til sig igen.

»Det var en fucking løgn«, fortalte Joon-ho til Vulture i 2019. »Min far var ikke fisker«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af