Bruce Lees datter skriver åbent brev til Quentin Tarantino efter ny kommentar: »Jeg er træt af at høre fra hvide mænd i Hollywood«

Bruce Lees datter skriver åbent brev til Quentin Tarantino efter ny kommentar: »Jeg er træt af at høre fra hvide mænd i Hollywood«
Mike Moh som Bruce Lee i 'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: PR)

Da Quentin Tarantinos seneste film, ‘Once Upon at Time in Hollywood’, fik premiere, blev filmens portræt af Bruce Lee heftigt kritiseret af den kinesisk-amerikanske skuespillers datter Shannon Lee.

I filmen ses Bruce Lee (spillet af Mike Moh) som pralende og kæphøj, og han bliver brugt til komisk effekt, da han udfordrer Brad Pitts stuntmand Cliff Booth til slåskamp på settet til ‘Green Hornet’ og taber fejden.

I anledning af sin nye romanfortolkning af filmen har Quentin Tarantino gang i den store presseturné, og i podcasten The Joe Rogan Experience kommenterer han dermed igen på sin skildring af Bruce Lee, der også er med i romanen.

»Jeg kan forstå, at hans datter har et problem med det. Det er hendes fucking far«, siger instruktøren ifølge Entertainment Weekly i podcasten. »Alle andre: Sut pik«.

Tarantinos udtalelse har fået Shannon Lee til tasterne.

»Hvorfor taler Quentin Tarantino som om, han kendte Bruce Lee og hadede ham? Det synes mærkeligt, når han aldrig mødte Bruce Lee, ikke?«, indleder Lee en klumme hos The Hollywood Reporter, hvor hun samtidig påpeger, at instruktøren hentede meget inspiration til ‘Kill Bill’-filmene fra netop Bruce Lee.

»Jeg er træt af at høre fra hvide mænd i Hollywood, at han var arrogant og et røvhul, når de ikke har nogen idé om og ikke kan forestille sig, hvad det har krævet at få arbejde i 60’erne og 70’ernes Hollywood som en kinesisk mand med (Gud forbyde det) en accent, eller at forsøge at komme med en holdning på et set, hvor man opfattes som en udlænding og en farvet person«, fortsætter Shannon Lee.

»Jeg er træt af hvide mænd i Hollywood, som forveksler hans selvtillid, passion og dygtighed med arrogance og derfor finder det nødvendigt at marginalisere ham og hans bidrag. Jeg er træt af hvide mænd i Hollywood, der finder det udfordrende at tro på, at Bruce Lee faktisk kunne have været god til det, han lavede, og at han måske endda var bedre til det end dem«.

Shannon Lee beder derfor Tarantino om at lægge sine Bruce Lee-kommentarer helt på hylden:

»Jeg vil opfordre dig til at stoppe med at udtale dig yderligere om Bruce Lee og genoverveje effekten af dine ord i en verden, der ikke har brug for mere konflikt og færre kulturelle helte«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af