Carole Baskin sagsøger Netflix for at bruge optagelser af hende i ‘Tiger King 2’

Carole Baskin sagsøger Netflix for at bruge optagelser af hende i ‘Tiger King 2’
Carole Baskin i 'Tiger King'. (Foto: Netflix)

Carole Baskin og ægtemanden Howard Baskin sagsøgte i går Netflix og produktionsselskabet Royal Goode Productions for at bruge optagelser af dem i den kommende serieopfølger ‘Tiger King 2’. Det skriver Variety.

I søgsmålet, som Variety citerer fra, påpeger Baskin-parret, at produktionsselskab ikke har brudt den kontrakt, som de medvirkende underskrev ved produktionen af den første Netflix-hitserie.

I kontrakten står der angiveligt ikke, at optagelserne af dem kan bruges i andre programmer end den første ‘Tiger King’-serie, der i kontrakten er betegnet som »dokumentarfilmen« og »filmen«. Et kort klip af Carole Baskin bliver imidlertid vist i den nyeste trailer til ‘Tiger King 2’, hvorfor man må formode, at hun også er med i serien.

Derfor kræver Baskin-parret, at Netflix og Royal Goode Productions fjerner alle optagelser med dem fra ‘Tiger King 2’. Netflix har ikke ønsket af udtale sig til Variety om søgsmålet.

Det er ingen hemmelighed, at Carole Baskin siden ‘Tiger King’s premiere har følt sig ført bag lyset af instruktørerne Eric Goode og Rebecca Chaiklin. Da rygterne om en anden sæson begyndte at svirre sidste sommer, udtalte Big Cat Rescue-ejeren følgende til Metro:

»Ingen har bedt mig om at deltage i en anden runde af ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’, og der er intet beløb, som vil kunne få mig til at stole på producerne igen efter deres syge forræderi mod dyrene og mig selv«.

I gårsdagens søgsmål kritikerer Baskin-ægteparret ligeledes den oprindelige ‘Tiger King’-series manipulerende skildring af dem.

»’Tiger King 1′ var særdeles hård og uretfærdig i sin skildring af Baskin-parret og Big Cat Rescue. ‘Tiger King 1’-serien forsøgte fejlagtigt at indikere, at Big Cat Rescure mishandlede sine dyr ved at holde dem i meget små bure, mens den ikke gjorde det klart, at dyrene faktisk holder til i ekspansive indhegninger«, står der i søgsmålet.

»Det mest skadelige er måske ‘Tiger King 1’s overordnede hentydning til, at Carole Baskin var involveret i sin første ægtemands forsvinden i 1997«.

‘Tiger King 2’ får premiere på Netflix 17. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af