Fem stærkt bingeværdige serier, du ikke har set endnu

Du har for længst stiftet bekendtskab med hypede serier som ’Euphoria’ og ’Squid Game’, men bliver træt bare ved tanken om at scrolle igennem streamingtjenesternes endeløse udvalg af titler efter et nyt fix. Til det siger vi bare: Frygt ej! Vi har her samlet fem saftige serier, der er fløjet alt for langt under radaren herhjemme.
Fem stærkt bingeværdige serier, du ikke har set endnu
Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Juliette Lewis og Christina Ricci i 'Yellowjackets'. (Foto: Kailey Schwerman/Showtime)

‘Yellowjackets’

Årets første ægte watercooler-serie slog ikke igennem herhjemme på samme måde som i USA, hvor hypen bare voksede og voksede fra uge til uge.

Nu kan du imidlertid binge hele første sæson på Paramount+, og hvis du ikke lader dig afskrække af en gedigen omgang gåsehud, så er det bare med at komme i gang. ’Yellowjackets’ fortæller historien om et highschool-pigefodboldhold, der i 1996 styrter ned med et fly midt i et gigantisk skovområde. De overlevende piger og deres hårdt sårede træner søger ly i en forladt jagthytte, men hjælpen udebliver – og snart melder sulten og desperationen sig.

Serien springer mellem ’96 og 2021, hvor vi følger fire af pigerne som voksne. Vi ved, at de endte med at tilbringe 19 lange måneder i vildnisset. Men hvordan kom de hjem? Og hvilke midler de måtte ty til for at klare vinteren?

’Yellowjackets’ er spækket med ’Lost’-smægtende mystik og overraskende iskolde gys, og uden at spoile noget er det værd at bemærke, at første sæson lader mange presserende spørgsmål flagre i vinden.

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Tawney Cypress og (især!) Christina Ricci har en fest som det voksne firkløver, mens yngre talenter som Jasmin Savoy Brown (’Scream’) og Ella Purnell (’Army of the Dead’) fører an i 90’er-sporet.

Kan ses på Paramount+.

Ben Schwartz og Sam Richardson i ‘The Afterparty’. (Foto: PR)

‘The Afterparty’

Da en egotrippende popstjerne (Dave Franco i storform) bliver dræbt til en klasse-reunion i sit eget hjem, er det helt store, Agatha Christie-inspirerede spørgsmål: Hvem af de tidligere skolekammerater havde et horn i siden på værten?

’The Afterparty’ opruller historien igennem flashbacks fortalt af fire forskellige karakterer med hver deres pointer og dagsorden (tænk fortællegrebet i ’The Affair’ møder Rashomon-effekten møder ’Knives Out’), og serieskaber Christopher Miller spinder både sort humor og effektiv suspense over mordopklaringen, der har Tiffany Haddish i spidsen som afhører.

Castets gode, indbyrdes dynamik er smittende, og hvor Miller tidligere er kommet i problemer for at lade sine skuespillere improvisere vidt og bredt (han og makkeren Phil Lord blev i sin tid fyret fra ’Solo: A Star Wars Story’), giver tilgangen her pote takket være Franco, Haddish og navnlig Ben Schwartz’ og Sam Richardsons skarpe komiske evner.

Kan ses på Apple TV+.

‘The Big Leap’. (Foto: Disney+)

‘The Big Leap’

Måske har du allerede scrollet forbi ’The Big Leap’ på Disney+ et par gange, småafskrækket af titlen såvel som beskrivelsens lidt for amerikansk-candyfloss-søde vibes.

Men klik dig roligt tilbage igen: Serien om iscenesættelsen af et talentshow, hvor amatørdansere skal opføre ’Svanesøen’ på live-tv, er både vildt morsom og sporadisk rørende, båret af et alsidigt cast med forrygende god kemi.

Satiren over programmer a la ’America’s Got Talent’ sidder lige i skabet, fra den opportunistiske producer (Scott Foley), der vrider saftige optagelser ud af deltagernes mest sårbare øjeblikke og privatlivshemmeligheder, til den tidligere prima-ballerina (Mallory Jansen), der – når projektørlyset slukkes – er ved at kvæles i bitterhed over at lege træner for en flok gumpetunge »almindelige mennesker«.

Og som serien skrider frem, knytter man sig stadigt stærkere til karaktererne, der knokler bagdelene ud af bukserne for ikke at blive komplet til grin på landsdækkende tv i den store finale.

Kan ses på Disney+.

Joshua Jackson i ‘Doctor Death’. (Foto: PR)

‘Dr. Death’

Kan du huske nyhedshistorierne om den amerikanske kirurg, der for et par år tilbage blev slæbt i retten for at have fejlopereret adskillige patienter med katastrofale følger?

’Dr. Death’ er baseret på Wondery-podasten af samme navn fra 2018, der dykker ned i sagen om Christopher Duntsch – en karismatisk, yngre læge, der med stor selvtillid slog sig op på at være guds gave til faget. Så overbevisende var Duntsch (her spillet af Joshua Jackson), at han gik fra den ene højtprofilerede stilling til den næste, før to kolleger (Alec Baldwin og Christian Slater) fik færten af et regulært blodspor i hans følge.

Man vrider sig i sofaen og får lyst til at holde sig for ørerne, når Duntsch lægger armkræfter i for at bore alt for dybt ind i sagesløse patienters rygrad, og den tidligere ’Fringe’ og ’Dawson’s Creek’-stjerne Jackson forvandler sin vanlige drengede charme til en djævelsk bedragerisk maske, der gør Duntsch svær at blive klog på:

Gjorde han det med vilje? Var manden psykopat, snotdum eller, som han selv bedyrede, omgivet af idioter på operationsstuerne?

’Dr. Death’ skræller ind til kernen af en af de mest uhyggelige skandalesager i det amerikanske hospitalsvæsen i nyere tid.

Kan ses på C More.

‘Starstruck’ på HBO Max. (Foto: HBO Max)

‘Starstruck’

En af de nye serier, vi fik med HBO Max sidste år, er den britiske komedieperle ‘Starstruck’ skabt af den newzealandske komiker Rose Matafeo, hvis seks korte afsnit er noget nær skræddersyede til at sluge på en weekendeftermiddag.

I lighed med generationsfællerne Phoebe Waller-Bridge, Michaela Cole, Lena Dunham og Issa Rae indtager Matafeo også selv hovedrollen i komedien, der følger 20-something Jessies kærlighedskvababbelser i London.

Efter en særdeles våd nytårsaften ender Jessie hjemme hos Tom (Nikesh Patel). En helt tilfældig, sød fyr. Tænker Jessie i sin kæmpebrandet. Hvorefter hun vågner næste morgen og genkender Tom som en af landets største upcoming filmstjerner.

’Starstruck’ er hylende morsom og spot-on i skildringen af Jessie og Toms dybt akavede romance, der selvsagt kompliceres en kende af, at Tom dårligt kan gå på gaden uden at blive forfulgt af vilde fans, og af Jessies venner, der taber underkæben, da stjernen kommer til middag.

Det er ’Notting Hill’ med omvendt kønsfortegn og mere grovkornede jokes, og Matafeo og Patel er brandcharmerende i hovedrollerne. Heldigvis er sæson 2 allerede på vej.

Kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af