Quentin Tarantino foretrækker udskældt ‘Indiana Jones’-film over Sean Connery-klassiker

Quentin Tarantino foretrækker udskældt ‘Indiana Jones’-film over Sean Connery-klassiker
Quentin Tarantino under Cannes-festivalen i 2019. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Quentin Tarantino er ikke bleg for at dele ud af sin filmsmag. Nogle gange følger han med strømmen, som når han storroser ‘Top Gun: Maverick’, andre gange er den amerikanske instruktør noget mere idiosynkratisk.

Hans holdning til Steven Spielbergs ‘Indiana Jones’-film, som han luftede i en nylig episode af podcasten Reelblend, falder i den sidste lejr.

Det viser sig nemlig, at Tarantino på ingen måde er begejstret for den ellers kanoniserede tredje film ‘The Last Crusade’, hvor Sean Connery spiller Indys far. I stedet foretrækker han den udskældte rebootfilm ‘The Kingdom of the Crystal Skull’ fra 2008. Det skriver CinemaBlend.

»Jeg kan bedre lide ‘Crystal Skull’ end den med Sean Connery. Jeg kan ikke lide Sean Connery-filmen. Overhovedet ikke. Den er så kedelig. Kedelig! Og han er ikke en interessant karakter. Joken fremsættes med det samme. Det er præcis som ‘Stop! Or My Mom Will Shoot’«, siger Tarantino.

Det er nok de færreste andre end Tarantino, der ville sammenligne Spielbergs klassiker med en obskur Sylvester Stallone-film, og reaktionerne på Tarantinos kommentar har da også vakt overraskelse og harme blandt Indiana Jones-fans på sociale medier.

Til gengæld er Tarantino meget begejstret for en anden Spielberg-film. I samme podcast udpegede han ‘Jaws’ som verdens bedste film.

‘Indiana Jones’-franchisen får nyt liv næste år, når der er premiere på den femte film i serie – denne gang med James Mangold i instruktørstolen. På rollelisten finder man – udover Harrison Ford – Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge og Antonio Banderas.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af