Dansk instruktør håndplukket til ‘Andor’ sæson 2

Dansk instruktør håndplukket til ‘Andor’ sæson 2
'Andor'. (Foto: Lucasfilm)

Janus Metz har efter gennembruddet med dokumentarfilmen ‘Armadillo’ i 2010 bygget sig en gedigen international karriere som fiktionsinstruktør, fra tennisfilmen ‘Borg’ til afsnit på serierne ‘True Detective’ sæson 2 og ‘ZeroZeroZero’ til senest den vellykkede spionfilm ‘All the Old Knives’.

Og nu er han ifølge Ritzau blevet hentet ind til en af verdens største franchises, nemlig sæson 2 af ‘Star Wars’-serien ‘Andor’, hvis første sæson lige nu er aktuel på Disney+.

Det er seriens skaber Tony Gilroy, der har peget på Metz, og den danske instruktør udtaler til Ritzau:

»Der må være et eller andet i den måde, jeg laver ting på, og mit blik, som fungerer, og som har en relevans i forhold til hans univers. Det blev jeg ret beæret over, fordi jeg personligt har været ret stor fan af Tony Gilroy«.

Anden sæson går snart i optagelse, og Metz er ifølge Ritzau nu i London for at forberede den. Selvfølgelig med en vis respekt, men han udtaler, at man heller ikke skal have for stor ærefrygt. Og som han siger til Ritzau:

»Heldigvis er der folk omkring en, som sørger for, at man ikke kører over for rødt, i forhold til den verden man opererer i«.

Soundvenues anmelder Jonas Ernst Monty kaldte, ud fra de første fire afsnit, ‘Andor’ for »præcis, hvad ‘Star Wars’-franchisen har brug for« og kvitterede med fem stjerner.

Det vides endnu ikke, hvornår sæson 2 får premiere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af