Et helt afsnit af en af tidens hotteste amerikanske serier foregår i København – Martin Kongstad dukker op

Et helt afsnit af en af tidens hotteste amerikanske serier foregår i København – Martin Kongstad dukker op
'The Bear'. (Foto: Matt Dinerstein/FX)

(Opdatering: Det er nu bekræftet, at hele ‘The Bear’ sæson 2 får premiere på Disney+ i Danmark 2. august)

(Mild spoiler alert: Det følgende indeholder beskrivelser af afsnit 4 i ‘The Bear’ sæson 2)

‘The Bear’ var sidste års måske største seriesensation: en hektisk og super intens serie om en tidligere Michelin-kok med traumer og Noma-erfaring i bagagen, der overtager sin afdøde storebrors faldefærdige sandwich-restaurant The Original Beef of Chicagoland i, well, Chicago.

Serien fik fantastiske anmeldelser, og lige nu kører sæson 2 på Hulu i USA, hvor sejrsgangen tilsyneladende fortsætter. Nogle anmeldere mener endda, at anden sæson er bedre end første.

Desto større er frustrationen over, at vi må vente en rum tid, før vi får den nye sæson at se i Danmark. Premieredatoen på Disney+ blev tidligere meldt ud til 19. juli, men Soundvenue erfarer, at den desværre formentlig bliver udskudt (opdatering: Det bliver 2. august).

Med danske øjne er afsnit 4, ‘Honeydew’, i den kommende sæson særligt interessant. Det udspiller sig nemlig i København.

Her følger vi kokken Marcus, der i første sæson var ansat som bager hos The Original Beef. Han kom fra McDonald’s og en falleret football-drøm, men i løbet af sæsonen fik han større og større ambitioner og kulinarisk vovemod, så det næsten blev en altopslugende besættelse.

I den nye sæson er han så blevet sendt til København for at hente ny inspiration. I ‘Honeydews’ bor han på en lille husbåd og står i lære hos en ung britisk stjernekok, spillet af Will Poulter, der skal lære ham at perfektionere sit desserthåndværk.

I København spiser Marcus hotdogs og wienerbrød og besøger Nomas have – og støder i sagens natur også ind i et par danskere. Først og fremmest Martin Kongstad, der medvirker i en syret cameo, der næsten mest af alt virker som et indforstået vink til de danske seere.

I en scene er Marcus på vej hjem til sin båd, da han hører nogen råbe om hjælp. Det viser sig at være en fuld og forslået mand, der er styrtet på sin cykel og sidder fast under et hegn. Manden forstår tilsyneladende ikke engelsk, men Marcus får ham hjulpet ud, manden takker Marcus uden ord, får sin cykel ud fra hegnet og kører væk.

Og ja, den mand er altså Martin Kongstad, kendt foodie, madanmelder, forfatter og i øvrigt momentan skuespiller med 90’er-klassikeren ‘Let’s Get Lost’ som største rolle.

Afsnittet er instrueret af ingen ringere end Ramy Youssef – manden bag den ligeledes brillante serie ‘Ramy’ – og han, fotograf Adam Newport Barrett og skuespilleren bag Marcus, Lionel Boyce, indspillede scenerne i København.

Her fik de selv besøgt nogle gode restauranter, mens de boede, ikke på en husbåd, men tæt på Tivoli, hvor »jeg blev ved med at tage over for at prøve et par forlystelser. Det var fantastisk«, fortæller Lionel Boyce i et interview med Screenrant.

I interviewet fremhæver Boyce nogle af de københavnske madoplevelser, der gjorde indtryk på ham:

»Poulette havde en af de bedste kyllingesandwiches, jeg nogensinde har fået. Det var flere skud, og jeg var nødt til at spise tre af dem, men det havde jeg ikke noget imod, fordi de er så gode«, siger han.

»Der var mange utrolige restauranter der, som vi besøgte. Der er en mexicansk restaurant kaldet Sanchez der, som var fantastisk. Der er et sted kaldet POPL. Det er kendt som et burgersted. Det er en madby. Jeg fandt ud af, at ligesom folk flytter til Los Angeles for at opsøge underholdningsindustrien, som skuespil og instruktion, og folk flytter til New York for musik, så flytter de til København for mad«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af