Den første kvindelige ‘Star Wars’-instruktør mener, udviklingen »er på tide«

Den første kvindelige ‘Star Wars’-instruktør mener,  udviklingen »er på tide«
Daisy Ridley i 'Star Wars: The Rise of Skywalker'. (Foto: Disney)

Selvom der siden filmseriens fødsel i 1977 er lavet i alt 12 ‘Star Wars’-film, er der endnu ingen af dem, der har haft en kvindelig instruktør bag roret.

‘Wonder Woman’-instruktør Patty Jenkins skulle have instrueret ‘Rogue Squadron’, der dog blev udskudt og efterfølgende skrinlagt i 2023. Det kommer dog til at ændre sig, når Sharmeen Obaid-Chinoy bliver den første kvindelige ‘Star Wars’-instruktør.

Den pakistansk-canadiske instruktør og dokumentarist har i franchise-land før stået bag tv-serien ‘Ms. Marvel’, og hun mener, at hun repræsenterer en vigtig udvikling.

»Jeg er rigtig glad for projektet, for jeg føler vi er ved at skabe noget meget særligt. Vi er i 2024 nu, og det er på tide, at vi får en en kvinde frem, som kan forme historien i en galakse langt, langt væk«, fortalte hun i et nytårsinterview med CNN World.

Den kommende film er en prequel med Daisy Ridley som Rey Skywalker, der følger helten 15 år efter handlingen i ‘The Rise of Skywalker’, hvor hun genopbygger Jedi-ordenen. Den forventes at få premiere i 2026.

Obaid-Chinoy, der også har en karriere som journalist bag sig, har vundet to Oscars for bedste korte dokumentarfilm med filmene ‘A Girl in the River: The Price of Forgiveness’ og ‘Saving Face’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af