Fuld smæk på iPhone 7-rygtebørsen: Hvad er sandsynligt og hvad er humbug?

Fuld smæk på iPhone 7-rygtebørsen: Hvad er sandsynligt og hvad er humbug?
Foto: Martin Hajek

Vi er omtrent en måned fra en ny generation af iPhones, hvis Apple altså følger sit vante udgivelsesmønster. Traditionen tro har den ikoniske tech-gigant fra Cupertino intet meldt ud: Ingen dato, intet venue og ingen produkter.

Men alligevel er internettet så fuld af iPhone 7-rygter, at man kan fodre svin med dem. Vi har samlet op på de vigtigste af dem, vurderet på dem og kaldt bullshit på nogle af dem.

iPhone7-3
(Visualisering: Martin Hajek / martinhajek.com)

Ingen headphone-jack

Lige siden de første iPhone 7-rygter begyndte at svirre for omkring et års tid siden, har den varmeste kartoffel været udeladelsen af et jackstik til hørebøffer. I stedet vil Apple gå over til trådløs afspilning eller via lightningporten.

Det har naturligvis store konsekvenser for alle højtalerstik og hovedtelefoner, der pludselig er ubrugelige med den nye iPhone. Det vil sandsynligvis medføre en periode med mange frustrationer og adapterstik. Særligt kan det blive frustrerende, hvis man investerer i et par dyre hørebøffer med lightningindgang og strømstikket så skifter inden for en kort årrække. Godt nok har mini-jackstikket over 30 år på bagen, men det har til gengæld også virket med alle produkter i den periode.

Men Apple er kendt for kompromisløst at trække udviklingen i en bestemt retning – og hvis lyden er for ringe i traditionelle jackstik, så er de ikke blege for at implementere ny teknologi. Spændende bliver det også, hvilke hovedtelefoner de selv sender med iPhone 7.

Vurdering: 95 procent sikkert.


iPhone7-9

 

Stereolyd?

En del af ræsonnementet bag at gå væk fra headphone-jack er, at der så bliver plads til stereohøjtalere i bunden i smartphonen. Det er ingen hemmelighed, at vi ser flere og flere timers video og lytter mere til musik på vores smartphones og selvom lyden aldrig bliver fænomenal på en så lille device, så betyder god lyd alligevel meget.

Med den udvikling Apple har vist i deres iPads på det seneste, ville det være passende, at iPhone-linjen også fik et skub i den rigtige retning.

På de få pålidelige lækkede billeder, vi har set af iPhone 7 ser det grangiveligt ud som om, der er to højtalere i bunden. Men det kan dog også være, at den ene rist i bunden er en mikrofon, sådan som det var tilfældet på iPhone 4, 5 og SE.

Vurdering: 65 procent sikkert.


iPhone7-1
(Visualisering: Martin Hajek / martinhajek.com)

Sort? Blå?

De nye iPhones kommer i en sort version, hvis man skal tro rygtebørsen. Det ville ikke være så langt ude, da Apple Watch allerede kommer i en ‘Space Black’ version. Eneste mindre detalje der er, at Apple Watch er lavet i stål, mens iPhones traditionelt er aluminium. Men en sort iPhone ville være en fed tilbagevending til nogle af de ældre iPhones. Vi satser på sort.

For nylig begyndte rygtet om en blå-metallisk version af de nye iPhones også at sprede sig, da YouTube-kontoen … fik et mockup af én af de kommende modeller tilsendt. Mockuppet levede op til stort set alle de rygter, der svirrede om de nye iPhones – men – den var blå. Umiddelbart ikke en nuance, der passer synderligt godt med de øvrige produkter i Apples produktkatalog, der oftest holder sig meget stramt til de samme nuancer. Vi kalder bullshit på det blå.

Vurdering: Sort? 70 procent sikkert. Blå? 8 procent sikkert.


iPhone7-2
(Visualisering: Martin Hajek / martinhajek.com)

Flyttede antennelinjer

Et af de tidlige rygter, der begyndte at løbe, var, at iPhone 7 ville omdirigere antennelinjerne på bagsiden, så de fik en mindre fremtrædende plads. Det rygte har holdt fast og det tror vi på.

Det er lykkedes Samsung at skjule deres antennelinjer ganske elegant på eksempelvis Galaxy S7 Edge og Asus Zenfone 3 Deluxe en smartphone i metalramme helt uden antennelinjer, så vi så rent faktisk helst, at Apple helt skilte sig af med dem. Men løsningen her er acceptabel og i al fald pænere end 6-modellerne.

Vurdering: 90 procent sikkert.


iPhone7-5
Bud på iPhone 7 Pro (Visualisering: Martin Hajek / martinhajek.com)

Tre versioner?

iPhone 7 kommer højst sandsynligt i to forskellige udgaver, som 6’eren og 6S’eren gjorde. Men kommer der også en tredje? Det tyder flere rygter i al fald på, således at vi får en iPhone 7, en 7 Plus og 7 Pro – den sidstnævnte er den rigtig interessante.

De rapporter, der har meldt om den tredje Pro-version, har alle inkluderet en smart connector som den iPad’en bruger til dataoverførsel med blandt andet tastaturer. Det er interessant, fordi det for ville adskille iPhonen fra rigtig mange andre modeller på markedet og trække smartphonens rolle i en ny retning (mind you, HP og Microsoft har i et stykke tid arbejdet på det samme), hvor iPads og laptops bliver overflødige.

En Pro-version ville i øvrigt passe fint i det øvrige Apple-økosystem, hvor iPads og MacBooks også kommer med efternavnet Pro. Omvendt ville det bryde med Apples vante rytme at lancere tre iPhones på én gang.

Andre rygter tyder på, at der vil være større forskel på iPhone 7 og iPhone 7 Plus end ved tidligere generationer, hvor eneste egentlige forskel er skærmstørrelse, optisk billedstabilisator og batterilevetid (og pris). Det lyder mere sandsynligt og egentlig også forventeligt.

Vurdering: Forskel på 7 og 7 Plus? 65 procent sikkert. Pro? 20 procent sikkert.


iPhone7-6
(Visualisering: Martin Hajek / martinhajek.com)

Trykfølsom homeknap?

Et af de nye varme rygter på børsen er, at homeknappen i stedet for at være en egentlig knap vil være en trykfølsom del af overfladen, hvor man kan trykke med forskellige styrker – præcis som man kan med 3D Touch på Apple Watch og på iPhone 6S-modellerne.

Det ville sikre bedre vandtæthed og færre problemer med slitage på en egentlig bevægelig del. Alt i alt to fordele, der lyder logisk Apple’sk.

Vurdering: 76 procent sikkert


iPhone7-10
Lækket foto, af hvad der formodes at være den nye iPhone.

Dual camera?

Rygterne melder om, at der i al fald på iPhone 7 Plus vil være et kamera med to linser.

Apple vil langt fra være de første til at integrere to kameraer på bagsiden: Det har Huawei, LG og Samsung gjort før dem. Men Apple stræber efter at have markedets bedste kamera og da i al fald Huawei P9’s dobbeltlinsede kamera er bedre end på iPhone 6S Plus, så lader to linser til at være the way to go for tiden.

Vurdering: 90 procent sikkert.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af