Lena Dunham bakker ud af samarbejde efter misforstået sweatshirt-citat

Lena Dunham bakker ud af samarbejde efter misforstået sweatshirt-citat

Ideen virker egentlig god nok. I samarbejde med tøjkæden Revolve ville designeren Pia Arrobio, der står bag Revolves undermærke LPA, lave fem trøjer, der skulle sætte fokus på trolling på internettet igennem citater fra kendte personligheder som Lena Dunham, Cara Delevingne og modellen Paloma Elsesser. Deres citater var eksempler på noget af det værste, der var blevet sagt til dem eller om dem online.

Dunham havde valgt »Horrible result of modern feminism«, Delevingne »Too boney to be boned«, mens Paloma Elsesser, der er en udtalt fortaler for kropspositivitet, ville have citatet »Being fat is not beautiful it’s an excuse« med i puljen af de fem sweatshirts, der indgår i minikollektionen. Overskuddet af salget skulle gå til velgørenhed.

Det kom dog aldrig så langt, for da den første trøje ramte internettet via Revolve, var helvede pludselig løs.

Modellen Tess Holliday sagde det enkelt: »Y’all are a mess«. For uden videre kontekst var trøjen røget online ovenikøbet skudt på en tynd, hvid model og uden mulighed for at læse teksten med småt, der bar seriens titel ‘As Said To’ og så Elsessers navn. Det var nemlig hendes troll-citat, som var på trøjen, og pludselig fik en helt anden betydning.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

For months I’ve been working on a collaboration with my friend Pia’s company LPA through parent company @revolve – sweatshirts that highlight quotes from prominent women who have experienced internet trolling & abuse. This is a cause very close to my heart and the proceeds were meant to benefit charities that help young women by empowering them to express themselves through writing and art. Without consulting me or any of the women involved, @revolve presented the sweatshirts on thin white women, never thinking about the fact that difference and individuality is what gets you punished on the Internet, or that lack of diversity in representation is a huge part of the problem (in fact, the problem itself.) As a result, I cannot support this collaboration or lend my name to it in any way. This doesn’t take away from my love or respect for what Pia has done with LPA, but I am deeply disappointed in @revolve’s handling of a sensitive topic and a collaboration rooted in reclaiming the words of internet trolls to celebrate the beauty in diversity and bodies and experiences that aren’t the industry norm. *** I’d like to especially extend my love and support to @palomija, whose quote was the first to be promoted and mangled. She’s a hero of mine. Like me, she gave her quote in good faith and shared her vulnerability in order to support arts education and to spread her message of empowerment, and she wasn’t consulted in the marketing. Not an ounce of negativity should be sent her way. *** My only goal on this planet is to empower women through art and dialogue. I’m grateful to every woman who shared a quote and so disappointed that our words were not honored. As a result, I will be making a donation to the charity of every woman’s choice who was wronged with me and I hope that @revolve will join me with a contribution of their own. *** P.S. This Rubens painting makes me happy because it’s about women joining in love, but he didn’t recognize diversity at all- he just loved curvy butts. Problematic fave.

Et opslag delt af Lena Dunham (@lenadunham) den

»Jeg kan ikke længere støtte samarbejdet eller lægge navn til det på nogen måde«, skrev Lena Dunham på Instagram i går aftes. »Det gør ikke min kærlighed til eller respekt for, hvad Pia har gjort med LPA, mindre, men jeg er meget skuffet over Revolves håndtering af en følsomt emne og et samarbejde, der handlede om at genvinde internet-trolls’ ord for at fejre det smukke ved diversitet, kroppe og oplevelser«.

»Vi ved, at citaterne var chokerende, hvilket var pointen. At sætte fokus på, hvordan vi har normaliseret den måde, vi snakker grimt til hinanden på internettet«, skriver LPA blandt andet i en undskyldning og forklaring ifølge Fashionista. »Efter kontroversen støtter vi Revolve og fjernelsen af kollektionen fra vores site. Vi er også stolte over at lave vores egen donation til Girls Write Now (som skulle have modtaget overskuddet af salget, red.)«.

Og så er der sikkert mange, der har lært vigtigtheden af tydelig kommunikation – på alle tænkelige måder.

Læs også: Med en simpel t-shirt udstiller Chromat modens kamp med kropspositivitet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af