Kanye West vil tilsyneladende lave endnu en modelinje – sætter fokus på Sunday Service-merchandise trods kritik

Kanye West vil tilsyneladende lave endnu en modelinje – sætter fokus på Sunday Service-merchandise trods kritik
Kanye West under Sunday Service på Coachella. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

I forbindelse med årets Coachella Festival, som Kanye West gæstede med sit Sunday Service-projekt, så vi igen rapperen lancere merchandise – denne gang t-shirts og sweatshirts printet med religiøse slogans som ‘Holy Spirit’, ‘Trust God’ og selvfølgelig ‘Jesus Walks’.

Kanye Wests Sunday Service-merchandise fik hurtigt folk til tasterne, og mange kritiserede ham for, at der var gået for meget profittanke i den, når han brugte Sunday Service-projektet som springbræt til at sælge merchandise med religiøse budskaber. Vi skrev også, at det virkede malplaceret at kapitalisere på den højere mening, der lå bag hans Sunday Service-optræden.

Ikke desto mindre tyder meget nu på, at Kanye West – trods den store kritik – vil sætte endnu mere fokus på Sunday Service-merchandise i den nærmeste fremtid og måske ligefrem lave en ny tøjlinje med tilknytning til den musikalske gudstjeneste.

I hvert fald kan TMZ og Womens Wear Daily berette om, at Kanye West forleden indsendte en varemærkeansøgning, som skal sikre ham de eksklusive rettigheder til at sælge merchandise under Sunday Service-navnet. Ifølge TMZ dækker ansøgningen både over bukser, kjoler, skjorter, jakker, sokker, t-shirts, halstørklæder, loungewear og ikke mindst sko.

En af trøjerne fra merchandise-kollektionen, der landede under Coachella i år.

Indtil videre kan vi selvfølgelig kun gisne om, hvad Kanye West har planer om, hvis ansøgningen går igennem. Men tager man de kommercielle briller på, tyder det på, at Kanye West planlægger at udbygge sit modeeventyr, hvor Yeezy-mærket – især takket være de populære sneakers – er hovedårsagen til, at han tjente mere end 150 millioner dollars sidste år, hvilket har placeret ham på tredjepladsen på Forbes Celebrity 100-liste.

Og ja, samtidig giver en ny Sunday Service-linje måske en platform, der kan give nyt liv til nogle af de styles og metervarer fra Yeezy-tøjlinjen, som aldrig har opnået samme popularitet som hans sneakers. I hvert fald kan nssmag fortælle, at årsagen til de høje priser på det tekstfyldte Sunday Service-merchandise, som landede under Coachella i år (sweatshirts kostede 1.600 kroner og sokker 350 kroner), skyldtes, at kvaliteterne var de samme, som Kanye West også bruger til sine Yeezy-kollektioner.

Læs også: Yeezy-looket kommer til sin ret i Kanye Wests Sunday Service – men hans merchandise virker malplaceret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af