Intern undersøgelse konkluderer: Katherine Diez har plagieret i 13 Berlingske-artikler

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Berlingske skriver i dag, at avisens egen interne undersøgelse af boganmelder og klummeskribent Katherine Diez er slut og konkluderer, at hun har plagieret tekststykker i 13 tilfælde, mens hun skrev freelance for avisen i perioden 2018-2022.

Berlingske fik TV 2-journalisten Niels Lykke Møller til at udføre undersøgelsen.

Diez har skrevet 94 boganmeldelser og klummer for Berlingske. To tilfælde af plagiat blev fundet i klummerne, imens undersøgelsen konkluderer, at hun har plagieret i mere end en fjerdedel af sin boganmeldelser i Berlingske.

Alle Diez’ artikler vil blive liggende på Berlingskes hjemmeside med et link til undersøgelsen. De plagierede tekster vil i øvrigt blive påhæftet en tydelig disclaimer, fortæller Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen.

Katherine Diez udtaler følgende til Berlingske:

»Jeg er blevet forelagt resultatet af Berlingskes undersøgelse af mine artikler. Det vidner om intet andet end dovenskab, foragtelig mangel på selvindsigt og en sørgelig, altoverskyggende frygt for at blive afsløret som det, jeg har brugt det meste af mit liv på at flygte fra: at være et helt almindeligt, usikkert menneske«.

Berlingske igangsatte undersøgelsen, efter beskyldningerne om plagiat i Katherine Diez’ tekster begyndte at sive fra r/influencergossipDK på Reddit i starten af januar. Diez er også blevet beskyldt for at have plagieret Instagram-tekster samt at fuske med sit CV.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af