Gents tager deres merchandise til næste niveau med tøjkollektion: »Det må gerne være lidt overskudsagtigt«

I samarbejde med et indisk tøjmærke har synthpop-duoen lavet en minikollektion med fokus på kvalitet og designdetaljer frem for store logoer.
Gents tager deres merchandise til næste niveau med tøjkollektion: »Det må gerne være lidt overskudsagtigt«
Gents i deres nye kollektion. (Foto: Dennis Morton)

De har lavet ansigtsmasker, M&M’s og hovedpudebetræk med deres ansigter på, så alternativt merchandise er på ingen måder nyt for synthpopduoen Gents.

»Vi har altid eksperimenteret meget med ting rundt om musikken, der kan gøre Gents til et større univers«, fortæller forsanger Niels Fejrskov Juhl.

Alligevel er det et nyt kapitel, Niels og bandkollegaen Theis Vesterløkke nu skriver, når de sætter en mindre tøjkollektion til salg. Den er lavet i samarbejde med unisex-tøjmærket Biskit, som drives af det indiske søskendepar Shruti og Harsha Biswajit.

»De har en fed energi, som minder lidt om vores, med at have ret store armbevægelser, men ikke rigtig midlerne til at gå fuld Beyoncé«, siger Niels.

»Vi er meget ambitiøse, men har ikke det store, professionelle setup i ryggen. Vi er ikke på major label og slæber vores eget gear til koncerterne. Vi er meget hands on med alt. Den situation er de også i. De er to mennesker, der laver det, som bare gerne vil overtage verdensherredømmet«.

Fra Gents’ ‘Human Connection’-kollektion. (Foto: Dennis Morton)

Selvom det var Biswajit-søskende, der rakte ud til Gents og spurgte, om de skulle lave et samarbejde, så har Niels og Theis længe snakket om, at de gerne ville prøve at lave noget merchandise, som var i ekstra god kvalitet. De havde bare ikke vidst, hvordan de skulle gribe sådan en produktion an.

Sammen med BISKIT blev det pludselig muligt at lave bukser, t-shirts og trøjer med fokus på både kvalitet og nogle ekstra designdetaljer som lommer, dropped-shoulder fit og længere t-shirt-ærmer.

Fra Gents’ ‘Human Connection’-kollektion. (Foto: Dennis Morton)

Det vigtigste har dog været, at tøjet skulle være for alle.

»Vi går meget op i, at Gents skal være et inkluderende rum, som er åbent, og hvor folk ikke skal have at vide, hvad der er rigtigt eller forkert, og hvad de skal føle. Derfor har vi lavet et meget simpelt og underspillet udtryk«, siger Niels. »Kollektionen kan sammensættes med hvad som helst og bruges af hvem som helst. Så kan man selv spice det op«.

Fra Gents’ ‘Human Connection’-kollektion. (Foto: Dennis Morton)

Tøjet er lavet i forbindelse med bandets andet album, ‘Human Connection’, der udkom i oktober, men den erstatter ikke deres almindelige merchandise, og de havde af den grund også lyst til at underspille de klassiske logoer.

Derfor er det blevet til et logobånd, som kører langs syningen på benene på et par bukser eller er gemt under lommeflappen på bukser og trøjer.

En lommedetalje. (Foto: Dennis Morton)

»Vi har snakket om, hvad vi selv godt kan lide. Det er også derfor, det er endt med at være stille og roligt i udtrykket. Der er en coolness i det, som vi selv prøver at have in mente, når vi tager tøj på om morgenen«, siger Niels.

»Vi kan godt lide, at det er inkluderende, men det må også gerne have et element af eksklusivitet. Det har vi altid dyrket i Gents, det må gerne være lidt overskudsagtigt«.

En detalje på benene af cargobukserne. (Foto: Dennis Morton)

Samarbejdet med Biskit er ikke bare et nyt, isoleret kapitel i Gents’ historie. Faktisk har de allerede taget flere skridt ind i modens verden. Det er nemlig det danske brand Icon Visions, som også har arbejdet sammen med Mø og Jada, der har designet de outfits, som Niels og Theis har på på flere pressebilleder.

Gents i outfits fra Icon Visions. (Foto: Dennis Morton)

»Vi kommer også til at inkorporere det print, hun (Icon Visions-designeren Cecilie Jørgensen, red.) har lavet til os, i vores live-set. Vi har fået smag for, hvordan vi kan bringe den slags mode i spil i Gents«, siger Niels og fortæller, at de selv har lavet deres tie-dye-outfits fra nogle tidligere pressebilleder.

Gents i hjemmelavet tie-dye. (Foto: Dennis Morton)

Biskit x Gents-kollektionen, der i øvrigt er lavet af såkaldt deadstock, altså restmaterialer, er netop sat til salg i Gents’ webshop, ligesom den vil kunne købes i forbindelse med bandets danmarksturné i januar og februar.

Læs også: Mø kæmper for grundvandet med nyt samarbejde og merchandise-kollektion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af