Mofus – finpudset til perfektion

Klædt i gult og rødt, som farverne der karakteriserer ‘The Possible/Impossible’ – Mofus’ nyligt udgivne dobbeltalbum med en skive spillet af band og en skive computerskabt – indtog fem tight spillende talenter med bagmand og frontfigur Anders Bech scenen på Loppen, lørdag aften.

Klokken havde passeret de halv to, og publikum var vel efterhånden blevet en smule småsøvnige efter den lange ventetid ovenpå koncerten med LUKE, der åbnede aftenen. Ikke desto mindre var folk generelt modtagelige over for den bittersøde og ind imellem let poppede alternative electronica, som bandet på utraditionel vis serverede med traditionel rockbesætning tilsat synths og elektroniske trommer i løbet af deres stilrene show, hvor lyden var finpudset til perfektion.

Hverken numrene eller bandets optræden virkede tynget af hjerteblod eller dyb trang til at sige noget synderligt – der var nærmere tale om en overlegen performance, der viste, at de kan deres kram. Og befriende var det da også at opleve et så velspillende band levere den elektronisk tænkte musik så tight og taktfast, at deres optræden stadig formår at være albumoplevelsen overlegen.

Anders Bech har på flere numre på det seneste album lagt sin vokal fri for effekter. Også på scenen fungerede det stærkt. Ikke mindst med nummeret ‘A Talking Revolution’ – hvor han igennem verset synger sig fra noget, der ligner Dave Gahan til Jarvis Cocker på 25 sekunder – beviste han, at hans talent ikke blot begrænser sig til lækker lydbehandling.

Fra den forrige udgivelse ‘Trouble on the Moon’ hørtes kun ‘Wait’ mens det største hit ‘Sex in Space’, der har Maria Wachmanns stemme i forgrunden, forblev uhørt. Og det kunne måske være en idé, en anden gang at berige det alt i alt lidt ensformige lydbillede med en gæst eller to. Inden koncerten løftede sig helt igen til sidst med det intense Beatles-cover ‘Tomorrow Never Knows’, der også nikkede venligt mod Manchester i starten af 90’erne, var der flere passager uden megen melodi, der fint kunne løftes med lidt afveksling.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af