Martin Ryum

Lad dig ikke narre, når du står med Martin Ryums debut i hånden. Trods det lettere macho-look han pryder coveret med, er Ryums sange alt andet end en hård drengs. Til gengæld mødes man af en mand med et stort behov for at få nogle alvorlige tanker ud i de nærværende sange på ‘Uden garanti’.

Åbningssangen ‘Indbrud’ lægger tonen an med sin konfrontation af et familieliv, den yngre Ryum må have kæmpet kampe for at forstå. Igen og igen leder han efter klarhed i linien “hvem er min far, hvor er min mor”. Med sin opbygning omkring et simpelt klaverspil, arbejder sangen sig insisterende ind på lytteren og efterlader billeder, der får den indre biograf til at hente glemte klip frem.

‘Uden garanti’ er en samling sange, der så tydeligt har været en nødvendighed for Ryum at skrive, og det gør sangene til et intenst selskab. De spilles alle med en nøgen og rå lyd uden, at fylde på med mere end nødvendigt. Selv de mange stille sange har en snærp af støjrockens kant, og skaber dermed en helhed i både den rolige og den vildere Ryum.

Martin Ryum. 'Uden garanti'. Album. Auditorium.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af