Exodus og Hatesphere – hyldest til metalgenren

Torsdag stod Stengade igen i metallens navn. Dagen efter Entombed og The Haunted havde lagt vejen forbi, var det amerikanske Exodus og århusianske Hatesphere, der skulle forsøge at jorde stedet. Aftenen blev indledt af Re:Aktor (meget opfindsomt), der lagde ud med noget halvsprødt futuristisk groovemetal sunget på flydende portugiserengelsk, og derefter var scenen overladt til de store.

Hatesphere er på gaden med ‘Ballet of the Brute’, deres tredje album i fuld længde, hvis man ser bort fra cover/live-udgivelsen ‘Something old…’. Vurderet efter deres optræden denne aften er der groovet melodeath fra den bedste skuffe at hente på den cd. Stilen skulle efter sigende være en kende mere hårdtslående end de forrige udgivelser, men hvis det betyder, at der kan forventes mere af det Stengades publikum fik at opleve, bliver det hilst velkommen med dobbelthorn. Hatesphere skal, efter opvarmningstjansen for Exodus på deres Europatour, varme op for de gamle New Orleans grindere Crowbar, og Hatesphere er godt og sikkert på vej mod toppen!

Lidt over midnat begyndte en forventningsfuld stemning at brede sig, idet der af og til blev set skyggen af noget, der lignede ældre mænd med vigende hårgrænser, vandre rundt på scenen og rigge gear til. Det skulle snart vise sig at være mægtige Exodus, og kort tid efter sættets start var alle ængstelige forventninger om et halvdødt show leveret af afdankede hævivrag manet i jorden.

De fem herrer leverede et sæt af ultra tight metal uden noget pis, og det var befriende godt. Musikken er rendyrket thrash, og den blev serveret med en jernhård intensitet. Sættet var en skøn blanding af nyt materiale fra ‘Tempo of the Damned’ og en rundhåndet gaveregn fra deres klasserepertoire som ‘Fabuluos Disaster’, ‘Pleasures of the Flesh’ og ‘Piranha’, der fik publikum til at kvittere med crowdsurf og en moshpit i fuldt vigør. ‘Tempo of the Damned’ besidder klasse og er stilmæssigt loyal overfor de tidligere udgivelser. Den skal jeg have fat i.

Exodus har ikke forsøgt at modificere deres lyd, stil og attitude, efter hvad der sælger på et givent tidspunkt og har på den måde undgået den sikre katastrofe, der ville komme ud af det. Bandet har i stedet bibeholdt de kvaliteter, der gjorde dem store i firserne og starten af halvfemserne, og kan således stadig få folk op at køre blot med musikken. Exodus var sidst i Danmark for ca. 15 år siden, og det publikum, der var mødt op til gensynet, fik den rene vare og kunne gå derfra med salige smil og glæde sig over at thrashen lever og har det fremragende.

Både Hatesphere og Exodus viste, at metal er mere og andet end for vildt nedstemte guitarer, der udelukkende leverer mere eller mindre trivielle riffs. Begge bands bekræftede således, at der er mere, der rører på sig end tude- og nu-metal og hvor er det godt! Samlet set en koncert til topkarakter.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af