Malou

Den danske sangerinde Marie Louise Tüxen Barfod aka Malou er tilbage igen efter debutalbummet ‘Suite Dreams’ fra 2003. Og der er tale om et bemærkelsesværdigt stilskifte hos den 29-årige sangerinde, hvis kælne, let jazzede vokal leder tankerne i retning af Dicte.

Café del Mar-stemningen på det forrige album er skiftet ud med en mere poppet tilgang, og numrene på ‘Puzzle’ folder sig ud i et blandet udtryk af electronica, funk, jazz og house.

Enkelte sange afviger fra det ellers mangefacetterede lydbillede, som den nøgne duet ‘Wordplay’, hvor Malou har fået selskab af Tomas Höffding fra Garbo. Nummeret, der udelukkende er bygget op af klaver og vokal, fungerer som en fin overgang til det noget mere sprælske single-udspil på pladen – coverversionen af EMFs ‘Unbelievable’. Her er det endda lykkedes Malou at få vokalisten fra hedengangne EMF, James Atkin, til at akkompagnere. Men trods det opsigtsvækkende bidrag på vokalsiden rykker singlen ikke rigtig. Og ærgerligt er det, at en lidt tam version af 1990’er-hittet skal agere isbryder for et album, der ellers fortrinsvis byder på selvstændige sange og sikker produktion fra blandt andet Filurs Tomas Barfod og Anders Trentemøller.

Sidstnævnte måtte hjertens gerne have fået endnu mere spillerum på pladen. For udover ‘Wordplay’ er de house-prægede numre ‘The Better Life’ og ‘Can I’ takket være Trentemøller de langt stærkeste numre på ‘Puzzle’, der desuden byder på remix-udgaver af ‘Wordplay’, ‘Unbelievable’ og ‘Naked’ med bidrag fra blandt andet techno-tyskerne Justus Khöncke og Dapayk.

Malou. 'Puzzle'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af