16 Horsepower

“Jeg er venner med Gud det meste af tiden. Han er venner med mig hele tiden. Han er min far, og jeg kender Ham”. Ordene er fra den dybt kristne David Eugene Edwards, som var forsanger og
multiinstrumentalist i det amerikanske country & western-kultband 16 Horsepower.

’16 HP’ startede med at være lidt af en samling kuriositeter om bandet fra Colorado, men er gået hen og blevet til en sammenfattende og ganske rørende nekrolog. Bandet splittede op i 2003 efter ti års turbulent eksistens grundet interne uoverensstemmelser. Indholdet svarer ikke på hvorfor bruddet skete men kommer vidt omkring og giver fint stof til eftertanke.

Der er to skiver i 16HP-pakken. Den første giver knap en times view over bandets historie og udvikling med flere interviews. Ikke mindst et hudløst personligt ét af slagsen mellem Edwards og Poul Epstein. Den anden dvd indeholder flere musikvideoer, hvoraf den storartede ‘Splinders’ specielt vækker opsigt.

Højdepunktet er tre liveoptagelser. Især covernummeret af Joy Divisions ‘Heart & Soul’ fra Montreux Jazz Festival 2004 er simpelthen fremragende. For fans er ’16 HP’ et must. For andre, en glimrende mulighed for at lære et helt specielt amerikansk band at kende.

16 Horsepower. '16 HP'. Album. Glitterhouse/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af