Diverse kunstnere

4 6

I år er det 25 år siden Depeche Mode bankede en solid milepæl ned i musikhistoriens fuldfede muld med den første single ‘Dreaming Of Me’, og den dag i dag er det faktisk umuligt at underkende gruppens indflydelse på eftertidens udtryksfamlen. Derfor er det heller ikke underligt, at der netop i denne anledning bliver stablet et projekt som ‘DMDK’ på benene – en dansk hyldestplade, der med respekten i behold leger fint med det velkendte og absolut sortrandede udtryk.

Bagmanden er den hardcore fan Morten Sternberg, og i løbet af det seneste år har han (utvivlsomt uden de store problemer) fået overtalt en række aktuelle danske grupper til at skrive under på det tolv numre store lykønskningskort med numre skabt til lejligheden – dog med undtagelse af Mikael Simpsons selvfølgelige bidrag ‘Det Er Lige Meget’, der stammer fra hans gamle album ‘Os To + Lidt Ro’.

Udover ham finder man blandt andre navne som Tiger Baby, Figurines, Epo-555, Track 72 og Lake placid, og det mest slående ved rækken af covernumre, der i det store hele består af de mere kendte DM-numre, er den fine balance mellem originalversionernes genkendelighed og de pågældende gruppers særegne udtryk. Ingen har underlagt sig alvorlige eller kedelige kompromiser og fortolkningerne er ret beset vellykkede. Figurines skryder som de plejer, Marie Frank forbliver Marie Frank, Moi Caprice holder sig på måtten og ingen burde blive stødt over denne jubilæumshilsen.

Diverse kunstnere. 'DMDK'. Album. Bonnier Music.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af