Frida Hyvönen

Frida Hyvönen kan noget helt specielt. Egentlig er hun ikke videre original. En singer/songwriter bag et piano er jo ligesom set og hørt før, men med sin smukke, sørgmodige vokal formår svenskeren alligevel at få sine sange til at fremstå, som små, melankolske perler, der føles helt derinde, hvor det til tider gør ondt.

‘Pudel’ er Hyvönens første udspil siden hendes albumdebut, ‘Until Death Comes’, fra 2005, og selvom albummet egentlig er en samling af sange, som hun skrev til en danseforestilling, så er de blevet omarrangeret og indspillet med strygere, horn og et kor. Så der er absolut noget at komme efter.

‘Fall Is My Lover’, ‘See How I Came into Town’ og ‘Tonight I Recall You’ er oplagte højdepunkter. Strygerne og koret tilføjer Hyvönens univers en ekstra dimension, men ikke meget stemningsmæssig dybde, så til tider savner man lidt af den råhed, som debutalbummet også bød på. Her bliver det hele en anelse lavmælt og finpudset, selvom arrangementerne tilføjer lag og detaljer til sangene. Men egentlig er der ikke brug for så meget. Som Hyvönen beviser på ‘Came a Storm’, så er hendes vokal og pianoet alt hvad der skal til for at lave forunderlige, dybtfølte sange.

Det er et gammelt svensk udtryk at sige, at man ‘laver en puddel’, når man offentligt undskylder for en fejltagelse. Deraf navnet på danseforestillingen og albummet, men Hyvönen kan tage det med ro, der er langt fra behov for at lave nogen puddel denne gang.

Frida Hyvönen. 'Pudel'. Album. Licking Fingers/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af