Turboweekend – speederen i bund

Det var mandag. Det regnede. Og det var stadig lyst. Ideelle betingelser til at se på frimærkesamlinger eller læse til eksamen. Men Turboweekend levede op til bandnavnet og sparkede en fed festivalfest i gang takket være et veloplagt og vibrerende liveset, der trodsede den grå hverdag og satte kulør på Roskilde-tilværelsen.

40 minutters energifyldt electrorock var lige hvad (vand)masserne trængte til, og Morten Køie, Silas Bjerregaard og Martin Ø. Petersen (bedre kendt som Ollie Switchdance, Ivan Skavinsky og Jay Declan) fik på egen hånd gjort det fugtigt under teltdugen foran et danselysten publikum, der blev hjulpet på vej af buldrende basgange og massive synth-figurer, der faldt ligeså tungt som regnen udenfor.

Københavnerne kom direkte fra studiet, hvor de sammen med James Braun fra dj-duoen DØD er i gang med at indspille det debutalbum, der udkommer til efteråret. Men denne sommerdag (host host…) var sceneshowet alligevel sammenspillet og stramt. Ved hjælp af bas, trommer, keyboards og tre-stemmige skrig og skrål, var turboen slået til fra start af med nummeret ‘I’m Not a DJ’.

Men det var tre træfsikre numre midtvejs, der for alvor satte gang i løjerne. ‘Just To Get Down With You’, ‘Nightshift’ og det stærkeste kort – singlen ‘Into You’, der netop er røget i rotation i radioen. Med et fængende falsetomkvæd og et simpelt synthesizer-tema tog bandet stikket hjem allerede halvvejs, inden de kastede store pangfarvede papirsflyvere ud blandt publikum.

Turboweekend insisterer på at spille op til dans, men de gør det på ingen måde med fjollet festmusik. D’herrer har fundet et selvstændigt udtryk bestående af guitarløs raverock med et synth-baseret drive og en pumpende puls. Og den varieres kun hist og pist og stopper udelukkende for at starte igen få sekunder senere. Et enkelt b-stykke eller omkvæd mere ville gøre det endnu mere medrivende – men der er ingen tvivl om, at sangskabelonen fungerer. Party on!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af