Isobel Campbell & Mark Lanegan

For to år siden udkom ‘Ballad of the Broken Seas’ som den første musikalske frugt af samarbejdet mellem den tidligere Screaming Trees-frontmand, Mark Lanegan, og den forhenværende sangerinde i de skotske indie-darlings Belle and Sebastian, Isobel Campbell. Her mødte Lanegans mørke vokal Campbells lyse og luftige stemme i duetter, der emmede af tusmørkemøder mellem det traditionelt feminine og maskuline.

På ‘Sunday at Devil Dirt’ er det musikalske setup det samme, men i modsætning til på forgængeren har Campbell og Lanegan denne gang været i studiet sammen, i stedet for at indspille på hver sin side af Atlanten. Campbell har igen både produceret, arrangeret og skrevet albummets numre, men er vokalmæssigt trådt i baggrunden i forhold til Lanegan, der får lov til at brede sin Jack Daniels-baryton ud over størstedelen af vokalfladen.

Som sangskriver fortsætter Campbell stilen fra sit seneste soloalbum ‘Milkwhite Sheets’ med stærkt folk-inspirerede numre, der på overfladen synes fulde af harmoni men har en underliggende dysterhed og uro, hvor Lanegans mørke stemme er medvirkende til at skabe stemningen af, at uvejret hvert øjeblik kan bryde løs fra den ellers skyfrie himmel.

Det fungerer fantastisk på nummeret ‘Come on Over (Turn Me on)’, hvor det dynamiske vokal-samspil mellem Lanegan og Campbell får lov til at udfolde sig både blidt og råt. Men albummet rummer alt for få af disse momenter, hvor det hele går op i en højere enhed.

Isobel Campbell & Mark Lanegan. 'Sunday at Devil Dirt'. Album. V2/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af