Volcano!

En af årets bedste sange bærer også en af årets bedste titler. Man får det ganske enkelt ikke meget bedre end ‘Africa Just Wants to Have Fun’, en opløftende, kompleks og alligevel sært tilgængelig artpoppet herlighed fyldt med drilske trioler, legesyg vokal, kompleks rytmesektion og en fabelagtig syng-med-melodi. En sang, der er kropumuligt at få ud af hovedet, og som beviser, at hvis Chicago-trioen Volcano! vil, så har de verden for deres fødder.

Men den problematiske tendens hos bandet er den samme som hos deres artrock-kollegaer i Xiu Xiu: De ødelægger det lidt for ofte for sig selv. Selvom det er essensen af artrock, at man sjældent vælger den nemmeste vej fra A til B, så er det frustrerende, når melodierne lidt for ofte drukner i excentriske og atonale udskejelser. Især når Volcano! tydeligvis kan skrive så fantastiske sange, som de gør her på deres andet album, som giver Xiu Xiu godt med baghjul.

Sanger Aaron With er på godt og ondt albummets helt store ener. Vokalmæssigt spænder han vidt; fra Thom Yorkes underspillede blidhed til Dirty Projectors’ pompøsitet og Wild Beasts’ hysteriske falset. Men det er ligeså meget resten af bandets opfindsomheder og dermed fortjeneste, at ‘Paperwork’ vokser ved talrige gennemlytninger. Den nærværende intensitet i ‘Slow Jam’ og ‘Palimpsests’ er sammen med førnævnte Afrika-hyldest derfor funklende pragteksempler på, at man i den gode melodi kan finde mening med galskaben.

Volcano!. 'Paperwork'. Album. The Leaf Label/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af