Mouritz/Hørslev Projektet

»Når man kommer fra en lejlighed – med to små børn inde midt i byen – er det som at komme i paradis at få hus og have«. Det lyder ikke af meget, men det citerede tekststykke er fra første vers i det bedste dansksprogede popnummer, jeg har hørt i år. ‘Hus og have’, som nummeret hedder, er båret oppe af en simpel trommemaskine, en iørefaldende melodi, lidt kælen synthesizer og en Bo Bedre-nøgtern tekst om at flytte fra byen til landet. Det gjorde forfatteren Lone Hørslev i 2007, så det har hun skrevet en tekst om, og musikeren Mads Mouritz har sat musik til.

Sammen kalder de sig Mouritz/Hørslev Projektet, og ‘Blik, bang bang’ er duoens andet album. Bevæbnet med Hørslevs tekster springer Mouritz fra den ene genre til den anden, ikke altid lige vellykket, men når der er bid, som i den akustiske mordballade ‘Kom kom kom’ eller det sejt rockende titelnummer, hvor Lone Hørslev springer ud som cool sangerinde, er det en fornøjelse at lægge ører til.

Mouritz synger for på størstedelen af numrene med skiftende held. Hans drengede vokal oven på de til tider lidt sløje arrangementer giver uheldige associationer til noget, Vesterbro Ungdomsgård kunne have lavet tilbage i 70’erne. Men ren kattejammerrock er der trods alt ikke tale om. Konklusionen er, at ‘Blik, bang bang’ fint forener hverdagspoetiske tekster med let pop- og rockmusik, men som helhed betragtet er albummet en noget tandløs affære.

Mouritz/Hørslev Projektet. 'Blik, bang bang'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af