Niels Skousen

»Der er noget jeg har overset, noget jeg har glemt. Hvordan kan man være så dum? Den lige vej til målet er krum« synger Niels Skousen på nummeret med den smukke titel ‘Vi drømmer verden’ fra sit nye album ‘Lyt til din coach’. Sproget, hvordan man bruger det, vender det på vrangen og forvandler til poesi, er noget Skousen går op i. Han er også ret god til det.

Albummet, der er hans tredje siden comebacket ‘Dobbeltsyn’ fra 2002, er fremragende produceret af Nikolaj Nørlund. Her er alt den nerve, originalitet og spillelyst, som manglede på Nørlund og Steffen Brandts uinspirerede Dylan-fortolkninger fra sidste år. Den diskrete guitar, det sagte klaver og de stemningsfulde bjælder på den bevægende ‘Vinter’ gør en verden til forskel og løfter nummeret helt op i mesterklassen. I samme liga befinder ‘Vi drømmer verden’, ‘Lille superstar’ og ‘Middelvejen’ sig. Jeg bliver nødt til at citere fra sidstnævnte, der er et genuint rocknummer med flænsende guitarriff og en Skousen i topform: »Der er nogen, der går og piller ved låsen til helvedes port. Bag helvedes port er der bare helvedes sort!«.

Det er ikke alle skæringer på albummet, der holder samme høje niveau, og det kan man vel heller ikke forlange. Men momentvis er ‘Lyt til din coach’ det tætteste, moderne, dansksproget folkrock har været på et mesterværk, og det er immervæk også noget.

Niels Skousen. 'Lyt til din coach'. Album. Auditorium/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af